Hernán Pérez, durant l'entrenament d'aquest dijous (RCD Espanyol)
Futbol

Un Espanyol optimista busca la primera victòria a casa contra l'Athletic Club, un rival històricament propici

El club basc, que arriba eufòric després d'una gran victòria europea, no guanya com a visitant al feu blanc-i-blau des de fa divuit anys

Actualitzat

L'Espanyol buscarà aquest diumenge a l'estadi de Cornellà-el Prat (16.15) la primera victòria de la temporada com a amfitrió davant l'Athletic Club, i la segona consecutiva del curs després d'haver guanyat en l'última jornada el Betis (0-1).

Quique Sánchez Flores recupera per a aquest partit el davanter Felipe Caicedo, baixa en l'anterior convocatòria per sanció. Per contra, el jove migcampista Marc Roca és baixa per molèsties al soli de la cama esquerra.

Les sensacions del quadre barceloní són molt positives després del triomf al Benito Villamarín. El rendiment defensiu de l'Espanyol ha crescut en les últimes jornades i ha mantingut la porteria a zero en tres dels últims quatre compromisos. No hi ha pressió, però sí il·lusió per donar una alegria a la graderia perica.

L'entrenador blanc-i-blau ha advertit del perill del joc aeri del rival. Frenar els centres i estar atents a les segones accions dels bascos és clau. Aduriz està en ratxa després dels cinc gols al Genk belga a l'Europa League, però el vestidor català sap que no és l'únic perill dels lleons.

Els precedents són clarament favorables a l'Espanyol. De fet, fa 18 anys que no perden com a amfitrions davant l'Athletic, amb un balanç de 13 victòries i cinc empats. Des de la temporada 1997-98, l'actual conjunt d'Ernesto Valverde no guanya en el feu periquito.

Per la seva banda, l'Athletic Club arriba amb la intenció de recuperar la plaça en llocs europeus que va perdre en l'última jornada empatant contra el penúltim classificat, l'Osasuna, a San Mamés. Tot i així, arriba en plena ressaca de la festa que va suposar el 5 a 3 contra el Genk.

L'alineació de l'Athletic a Cornellà pot estar condicionada per les rotacions i l'evolució de les lesions musculars de Mikel San José i Beñat Etxebarria. Hi podria haver continuïtat en el doble pivot d'Ander Iturraspe i Mikel Rico, dos jugadors en progressió que busquen recuperar la titularitat. I sembla segur el retorn a la porteria del jove Kepa Arrizabalaga. L'Athletic compta per victòries els quatre partits en què ha jugat l'internacional sub-21. Al davant, a més d'Aduriz, Iñaki Williams i Merino semblen fixos, si el tècnic no dóna una oportunitat a Muniain.

Laporte s'ha afegit a la llista de baixes a última hora per unes molèsties físiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut