Futbol

Un Espanyol ascendent busca fer el cop al Calderón contra un Atlètic que ha recuperat la força de fa dos anys

L'equip de Segio González va redreçar el rumb contra el Màlaga i ara s'enfronta al repte de sorprendre el segon classificat de las Lliga

Actualitzat

El RCD Espanyol i Marco Asensio, una de les sensacions d'aquesta temporada, examinaran aquest dissabte (18.15) el bon moment de l'Atlètic de Madrid, que no ha perdut en els seus últims nou partits i s'ha fet fort en la segona posició de la Lliga.

El conjunt blanc-i-blau arriba al Vicente Calderón carregat de confiança després dels últims partits de Lliga, en què ha exhibit una versió competitiva i sòlida, encara que assumeix que vèncer l'Atlètic al seu estadi és tota una prova de foc.

El vestidor català sap que ha d'igualar la intensitat del rival per tenir l'oportunitat de treure alguna cosa positiva. L'esperança passa per repetir un xoc perfecte com el de fa tot just cinc anys al feu matalasser; va ser l'última victòria periquita en aquest camp amb gols molt recordats de Verdú, Luis García i Osvaldo.

A banda d'Asensio, l'Espanyol compta amb Felipe Caicedo, una altra gran amenaça per a les defenses. L'ariet travessa un gran moment realitzador, tant amb la seva selecció com amb el club, i tindrà la responsabilitat ofensiv. També serà sota els focus l'extrem paraguaià Hernán Pérez, autor d'un doblet la setmana passada davant el Màlaga.

Sergio González no podrà comptar amb els migcampistes Víctor Sánchez, per acumulació de grogues, i Salva Sevilla, que arrossega una distensió a l'adductor de la cama esquerra. José Alberto Cañas i Joan Jordán han entrat en la convocatòria per ocupar les vacants.

El lateral dret Anaitz Arbilla no ha entrat en els plans del tècnic malgrat que ha superat les molèsties físiques que tenia. El navarrès encara no té el ritme de competició necessari per desplaçar-se amb l'equip.

Tot apunta que el tècnic apostarà per pràcticament el mateix onze inicial de les dues últimes jornades, en les quals l'Espanyol ha deixat bones sensacions. Abraham podria substituir Víctor Sánchez a la medul·lar i Duarte a Fuentes al carril esquerre, ja que solen alternar la titularitat.

Classificat dimecres per als vuitens de final de la Lliga de Campions, amb una victòria convincent contra el Galatasaray (2-0); amb dos triomfs consecutius a la Lliga i en persecució del lideratge, ja ha trobat la regularitat que buscava des de l'inici de campanya. A més, no ha rebut ni un gol en els tres últims partits. L'Atlètic es troba en el millor moment des que es va proclamar campió de la Lliga fa un any i mig.

En l'onze del tècnic matalasser només es preveuen dos canvis: Juanfran Torres, recuperat d'una lesió muscular, per Jesús Gámez al lateral dret i Saül Ñiguez per Gabi, que compleix partit de suspensió per cinc grogues, al mig centre. La resta, en principi, seran els mateixos que van vèncer per 2 a 0 al Galatasaray.

Diego Simeone ha consolidat un 4-3-3, emprat amb bon resultat en els últims dos partits, sobretot gràcies a la pressió alta que va atabalar tant el Betis com el Galatasaray des del front d'atac, amb Griezmann, Torres i Yannick Carrasco. A la mitja, són claus Tiago Mendes i Koke, als quals s'hauri de sumar Ñíguez.

Al darrere, excepte l'entrada de Juanfran, tampoc hi haurà canvis, amb la parella de centrals uruguaians, José María Giménez i Godín, més Filipe Luis en el lateral esquerre i Oblak sota pals. El porter ha rebut vuit gols en 17 partits oficials aquest curs, deu d'ells amb la porteria a zero.

A l'àrea de l'Espanyol, la responsabilitat del gol recaurà sobre Griezmann, el màxim golejador de l'equip. El francès ha marcat en els últims tres partits. Fernando Torres, en el seu tercer matx seguit com a titular, buscarà el seu gol número cent amb l'Atlètic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut