Actualitat blaugrana

Un Espanyol ambiciós pensa a derrotar el Barça i consolidar-se en la zona Champions

Ernesto Valverde considera que el Barça és el favorit per endur-se la victòria, però ha assegurat que ells sortiran amb l'objectiu de sumar tres punts i aconseguir la tercera posició a la taula. Els blanc-i-blaus arriben en un gran moment de forma i per ells és una gran oportunitat poder superar el Barça en la classificació i consolidar-se en les places de Champions. El Txingurri ha dit que el Barça jugarà a Montjuïc amb la necessitat de guanyar per millorar el rendiment fora de casa.

Actualitzat

En la roda de premsa per analitzar el derbi de dissabte, Ernesto Valverde s'ha allunyat de la confiança i gairebé eufòria que es viu entre els seguidors blanc-i-blaus, però sí que ha estat molt ambiciós. Valverde vol guanyar, no li serveix només de fer un bon partit. I ho ha dit decididament i sense complexos. Des del respecte, dient que el favorit és el Barça perquè és candidat al títol de lliga...

El tècnic blanc-i-blau ha assegurat que no n'hi ha prou a plantar cara, sinó que s'ha de guanyar, superar el Barça a la classificació i situar-se tercers. Tot plegat en un derbi que, segons ha assenyalat, és dels de veritat, perquè els dos equips estan a la zona alta. Ernesto Valverde ha valorat el fet que el derbi tingui un pronòstic incert, ja que és senyal que tothom, també el Barça, té en compte l'Espanyol.

L'entrenador de l'Espanyol ha reconegut que el Barça arriba a la cita de dissabte més pressionat, pels mals resultats fora de casa i està convençut que els blaugrana no repetiran un partit tan dolent com el de Getafe.

Segons Valverde, el Barça és el millor rival que poden tenir ara per refermar la seva confiança. A l'hora de destacar jugadors del màxim rival, es queda amb Messi com el més determinant i també amb Iniesta i Xavi.

Riera dóna l'ensurt

L'ensurt de l'entrenament blanc-i-blau ha estat un cop que ha rebut Riera, però que no li farà perdre's el matx de dissabte. Valverde també podrà alinear Valdo i Clemente, que encara arrosseguen molèsties.

El derbi més igualat

Per cinquena vegada en els últims 33 anys, l'Espanyol rebrà el Barça amb la possibilitat de superar-lo en la classificació. De totes cinc, només en una ho ha aconseguit. Va ser la temporada 74-75. L'Espanyol era tercer i el Barça, amb un punt més, segon. Els blanc-i-blaus van golejar per 5-2. És l'únic precedent positiu per als espanyolistes, que històricament han acabat perdent en aquests partits a cara o creu.

Un panorama molt semblant a l'actual es va viure la temporada 95-96. Com ara, l'Espanyol era quart i el Barça, tercer. Va ser un derbi intens, polèmic. El Barça va acabar amb nou per les expulsions de Figo i Amor, però, tot i així, va aconseguir arrencar un empat de Sarrià i, per tant, va mantenir les distàncies.

Però no sempre que hi ha hagut un derbi igualat ha estat perquè tots dos equips hagin estat a la part alta de la classificació. Un exemple recent ho demostra. Vint-i-dosena jornada de la temporada 2002-2003. L'Espanyol, divuitè, i el Barça, quinzè, només separats per dos punts. Els blanc-i-blaus van tornar a ensopegar. El Barça de Radomir Antic va decidir en només dos minuts. 0-2. Dissabte, a Montjuïc, tenen una nova cita. 

Anar al contingut