Ciclisme

Un equip integrat per diabètics, un de català, disputarà el Tour de San Luís

La formació dirigida per Phil Southerland, composta per 18 ciclistes d'11 països té la missió "d'inspirar, conscienciar, educar i donar visibilitat a la problemàtica mundial que representa aquesta malaltia".

Un equip ciclista singular i amb molt de mèrit. (Foto: twitter, @teamnovonordisk)

El Novo Nordisk nord-americà, primer equip professional del món integrat per ciclistes amb diabetis, participarà a partir d'aquest dilluns al Tour de San Luís (Argentina) per demostrar que viure amb aquesta malaltia no els impedeix superar-se i dur una vida plena.

El 2014, el Novo Nordisk va obtenir bons resultats. En 21 ocasions els seus integrants van finalitzar curses entre els deu primers i van pujar vuit cops al podi. A més, un milió d'aficionats ssegueixen les novetats de l'equip a Facebook, el doble que qualsevol altre equip professional.

Un català a l'equip

 Entre els seus components hi destaca el català David Lozano, de 26 anys, que va rebre la noticia que era diabètic tipus 1 fa 4 anys. En saber-se li van rescindir el contracte que tenia, però es va posar en contacte amb Southerland, que el va incorporar a l'equip.
El corredor català explica que "cadascú s'ha de controlar de manera adequada" i que podria estar en un altre equip, amb ciclistes sense diabetis: "seria en un rol de gregari, pero podria fer-ho."
Al mateix temps, Lozano deixa clar que el fet de ser diabètic no li suposa greus riscos a l'hora de competir al màxim nivell: "Estem controlats i nosaltres mateixos ens mesurem el nivell de sucre a la sang".