Imatge d'arxiu de Santiago López (La Capital)
Futbol

Un enginyer argentí segrestat a Nigèria salva la vida anomenant Messi

Santiago López Menéndez, segrestat a Nigèria, està convençut que el fet de cridar "Messi, Messi" li va salvar la vida. Assegura que des d'aquell instant el tracte dels segrestadors va millorar considerablement.

Actualitzat

No hi ha dubte que el futbol és un idioma universal, i la prova més clara és la història de Santiago López Menéndez, un enginyer agrònom argentí, de 28 anys, que va ser segrestat a Kontagora, Nigèria, el 24 de juny passat.

López va ser alliberat suposadament després del pagament d'un rescat entre l'ambaixada argentina i la seva empresa, Flour Mills of Nigeria. Però Santiago està convençut que el que li va salvar la vida va ser recordar-se de Messi en el moment just.

Segons el testimoni d'aquest jove enginyer, els segrestadors el van tractar al principi amb molta hostilitat pensant-se que era nord-americà. Esgotades totes les possibles vies de comunicació, López va cridar en un moment donat "Messi, Messi", perquè els segrestadors s'adonessin que ell era argentí, i a partir d'aquell moment el tracte va ser més cordial.

"Doneu-li les gràcies a Messi de part nostra", va dir el Jorge, germà del Santiago, en una intervenció televisiva. "Ell està convençut que li va salvar la vida". Santiago Menéndez, alliberat al cap de tres dies, està recuperant-se a l'ambaixada argentina a Abuja.  

Anar al contingut