Les victòries d'Athletic i Reial Societat en la jornada 34 de lliga allunyen l'Espanyol d'Europa

L'Espanyol s'ha allunyat d'Europa aquesta jornada 34, després del seu empat i les victòries d'Athletic de Bilbao i Reial Societat. Repassa aquí els gols de la jornada.

L'Athletic de Bilbao ha guanyat un Betis que fins el final no s'ha activat en atac (2-1). En el minut 16 Aduriz ha marxat del seu defensor amb un gran barret, però en l'últim regat no ha pogut superar el porter Adán. En el 24, De Marcos ha xutat al pal. Finalment, en el 51, Mandi ha fet caure Aduriz dins la seva àrea. El davanter local ha transformat el penal en el primer gol de la nit, i el seu quinzè de la Lliga. En el 60 Iker Muniain ha rematat de cap la centrada de Raúl García per anotar el 2-0.

Tres minuts més tard, en la primera arribada visitant amb perill, Ruben Castro ha reduït distàncies. A l'altra porteria, en el minut 81, Adán ha evitat la sentència en una doble ocasió d'Aduriz i Beñat. I en el 86 un altre Rubén, Pardo, ha estat a punt d'empatar amb un xut que ha desviat la defensa. L'Athletic ocupa el sisè lloc de la classificació amb 59 punts, 9 més que el novè l'Espanyol. Ernesto Valverde ha sumat la victòria 100 a la Lliga com a entrenador dels bilbaïns, a 2 de la marca de Javier Clemente.

L'Eibar resisteix amb un home menys

L'Eibar ha aconseguit un punt al camp de l'Alabès (0-0), tot i haver-se quedat amb 10 jugadors en el minut 26. El seu porter, Riesgo, ha fet una mala sortida i ha tocat la pilota amb la mà fora de l'àrea. Cinc minuts abans, l'expulsat havia evitat el primer gol de l'Alabès en un duel individual amb Camarasa. En el minut 28 els de casa han tingut una bona ocasió en un xut de falta d'Ibai al travesser. Poc abans del descans, el xut de falta ha estat pels visitants, de Lejeune, i l'aturada de Pacheco. En el minut 64, Camarasa ha tornat a tenir una bona ocasió, però la seva rematada de cap ha marxat alta. A l'últim minut Deyverson ha tingut la millor ocasió pels de casa, però Lejeune sota pals ha evitat el gol. L'Eibar es manté vuitè de la Lliga amb 51 punts, un més que l'Espanyol.

Leganés, 3 - Las Palmas, 0

El Leganés ha fet un pas cap a la permanència amb una victòria contra el Las Palmas a Butarque i ha certificat el descens matemàtic de l'Osasuna a Segona Divisió. Els madrilenys, que encara no estan salvats a falta de quatre jornades, s'han imposat gràcies un gran inici de la segona part. Luciano Neves ha inaugurat el marcador en el minut 55, Guerrero el segon en el 59 i de nou Luciano Neves, de penal, ha arrodonit el triomf local davant un rival que encadena nou derrotes consecutives en els últims nou desplaçaments a la lliga.

València, 2 - Reial Societat, 3

La Reial Societat ha assaltat Mestalla i s'ha emportat un triomf que complica molt les aspiracions europees de l'Espanyol. El conjunt basc s'ha avançat amb un gol en pròpia porta de Diego Alves en el primer minut i William José, de penal, ha fet el segon en el minut 30. Mikel Oyarzábal, en el 65, ha deixat el duel sentenciat i el València només ha pogut maquillar la desfeta amb dos gols de Nani, de pena, i Simone Zaza. Els xes, pròxims rivals del Reial Madrid a la lliga, visitaran el Bernabéu amb les baixes de Zaza i Cancelo per sanció. Els bascos son setens amb 58 punts, 8 més que l'Espanyol. Aquesta posició donaria opció a jugar la Lliga Europa si el FC Barcelona guanya la Copa del Rei.

Granada, 0 - Màlaga, 2

El Màlaga ha certificat la permanència a la Primera Divisió a falta de quatre jornades pel final amb una victòria al camp d'un Granada que no reacciona. El conjunt malagueny ha sumat tres punts d'or gràcies a un doblet de l'exblaugrana Sandro Ramírez, el primer en el minut 47 i el segon en el 92. L'arribada de Tony Adams a la banqueta del Granada no ha servit de revulsiu. Després de sumar només un punt dels últims nou amb zero gols marcats en 270 minuts, el conjunt andalús ha fet un pas més cap el descens i només un miracle podria evitar el descens de categoria. A falta de 12 punts per disputar-se, el Granada és a set punts de la permanència i amb un partit més que el Leganés.