Dani Pedrosa
Dani Pedrosa ha guanyat el GP d'Espanya de MotoGP (EFE)
Motor

Un Dani Pedrosa incontestable s'emporta de punta a punta el GP d'Espanya de MotoGP

El de Castellar acumula setze temporades seguides guanyant almenys una cursa; Marc Márquez i Jorge Lorenzo l'han acompanyat al podi

Actualitzat

Despés d'un cap de setmana de domini als entrenaments lliures i oficials, Dani Pedrosa ha demostrat la seva autoritat al circuit de Jerez i s'ha adjudicat el Gran Premi d'Espanya de MotoGP mostrant l'estil marca de la casa: prenent el primer lloc des de l'arrencada i no deixant-lo fins al final. El pilot d'Honda ha tornat a la seva cita de sempre amb la victòria i ja acumula setze temporades seguides guanyant almenys una cursa. Aquesta vegada ha travessat la línia d'arribada en solitari, a un segon de Marc Márquez. Jorge Lorenzo ha aconseguit un prometedor tercer lloc.

Pedrosa ha fet la sortida perfecta i de seguida li ha tret a Márquez uns metres. A més, el de Cervera s'ha trobat un problema inesperat en la pressió insistent de Zarco, que se li ha enganxat a la cua i fins i tot ha arribat a passar-lo unes voltes més enllà.

Progressivament, Pedrosa ha anat marcant un ritme implacable que li ha permès prop d'un segon d'avantatge sobre els dos perseguidors. Zarco, que durant les primeres voltes ha aconseguit rodar amb el mateix temps que el de Castellar, ha trigat a afluixar, però, a partir de la volta 5, Márquez ha fet valer la jerarquia i l'ha deixat enrere. El francès ha acabat cedint també a Lorenzo, que ha sobresortit del segon grup perseguidor, on hi havia Valentino Rossi, Maverick Viñales i Andrea Dovizioso.

En aquesta fase s'ha començat a notar el primer desgast de pneumàtics i diversos pilots han caigut. Pol Espargaró, Andrea Iannone, Cal Crutchlow, Tito Rabat, Álvaro Bautista i Jack Miller han quedat fora de la cursa abans d'hora. Ha estat destacable l'incident entre Miller i Bautista: l'australià ha considerat que l'espanyol l'havia fet caure i, enfurismat, ha estat a punt d'agredir-lo quan tots dos s'aixecaven de terra.

Al capdavant no s'ha mogut gaire cosa més. Pedrosa ha mantingut el cap fred i el pilotatge segur, i no s'ha deixat atrapar de cap manera, Márquez s'ha conformat amb el segon lloc i Lorenzo ha aconseguit un podi molt esperançador per a Ducati, el primer de la temporada.

Els han seguit Zarco, Dovizioso, Viñales, Danilo Petrucci, Jonas Folger, Aleix Espargaró i Rossi. El campió italià ha tingut problemes amb la Yamaha en les últimes voltes i ha tingut una davallada que l'ha fet caure cinc posicions de cop, de manera que la part alta de la classificació del campionat s'anima.

Rossi continua liderant el mundial amb 62 punts, però ja té Viñales a dos i Márquez a quatre. Pedrosa puja fins al quart lloc, a deu punts.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut