En l'últim clàssic al Bernabéu, Messi va marcar el gol de la victòria final: 2-3 (Reuters)
Barça

Un clàssic i una victòria clau perquè el Barça s'allunyi 14 punts del seu etern rival, el Reial Madrid

Barça i Madrid juguen aquest migdia el clàssic de la Lliga, el partit que centrarà totes les mirades del planeta futbol. És el tercer enfrontament entre tots dos equips aquesta temporada, després dels dos de la Supercopa. Aquells se'ls va emportar amb autoritat el Madrid. El favorit és un Barça que, si guanya, podria allunyar-se a 14 punts del seu gran rival

Actualitzat

El clàssic del futbol arriba al Santiago Bernabéu amb un Reial Madrid, vigent campió de Lliga, obligat a guanyar el FC Barcelona, que l'avantatja d'onze punts, no perd des de la Supercopa i va llançat cap al títol.

El Barcelona afronta el clàssic al capdavant de la classificació i amb un matalàs de punts que, fins i tot en cas de perdre o d'empatar al Bernabéu, li permetrà entrar al 2018 com a líder, mentre que una victòria resultaria un cop duríssim per a les aspiracions del seu rival, ja que quedaria despenjat a catorze punts, tot i que amb un partit pendent, contra el Leganés.

Valverde tindrà dos forats en l'alineació, però no li resultaran cap problema, perquè ja ho ha resolt amb l'adequació de Thomas Vermaelen en l'eix de la defensa al costat de Piqué, per la llista de lesionats en aquella demarcació. La impossibilitat de situar un atac de tres puntes la resoldrà amb un 4-4-2, afegint un vímet més en la medul·lar. Valverde tindrà disponible Mascherano, que va rebre l'alta la setmana passada, però tot apunta a la titularitat del belga.

D'aquesta manera, sembla clara la línia defensiva, en què, gairebé amb tota seguretat, Sergi Roberto sortirà al lateral dret. A l'altre costat, Jordi Alba té assegurada la titularitat, mentre que Piqué i Vermaelen exerciran de centrals. Al centre del camp s'espera que Valverde aposti per Rakitic, Busquets, Iniesta i Paulinho. Messi se sumarà als quatre del mig en la seva tasca de jugador lliure, i les bandes quedaran per a la pujada de carrilers, mentre que tornarà a quedar fixat com a ariet l'uruguaià Luis Suárez.

El Barcelona fa dues temporades que arrenca triomfs del Bernabéu, amb un 4-0 i un 2-3. En les últimes deu visites a Chamartín, l'equip blaugrana ha signat una de les seves millors èpoques, en què ha obtingut sis victòries i un empat, per tres triomfs madridistes.

El Madrid, amb necessitat de guanyar els tres punts

La necessitat marca el pas del Reial Madrid en la Lliga, en què paga cara la seva irregularitat i té el perill, en cas de no guanyar el clàssic, de quedar-se amb una diferència mai remuntada en la història de la competició. El Reial Madrid encara el clàssic com si fos una final, en comptes d'un partit de la dissetena jornada de lliga. El seu repte passa per posar l'agulla a un 2017 que s'acomiada com l'any amb més títols en la història del club madridista: cinc, amb Lliga, Lliga de Campions, Supercopa d'Europa, Supercopa d'Espanya i Mundial de Clubs.

Tot apunta que Zidane repetirà l'onze de Cardiff, amb Gareth Bale d'inici a la banqueta i amb un 1-4-4-2 com a sistema. Amb Keylor Navas mirat amb lupa davant la proximitat de l'arribada de Kepa, la defensa la formaran Carvajal, Varane, Sergio Ramos i Marcelo. Casemiro serà l'àncora a esquena de Kroos, amb un Modric que ha recuperat el seu millor nivell, més Cristiano i un Karim Benzema necessitat de gol davant d'una de les seves víctimes favorites. Fins a sis dels seus nou gols en clàssics els ha signat al Bernabéu.

Serà un nou duel entre els reis del futbol: Cristiano Ronaldo i Leo Messi. En els seus últims clàssics es van exhibir a casa del rival i van deixar celebracions per al record, amb imatge de poder. Arriben a la gran cita amb un bonic pols per acabar com a màxim golejador de l'any, empatats a 53 gols i després de repartir-se tots els premis individuals.

ARXIVAT A:
El Clàssic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut