Ciclisme

Un càncer de testicle obliga Ivan Basso a deixar el Tour per operar-se amb la màxima urgència

El corredor italià va rebre un cop al genitals en una caiguda en la cinquena etapa, i des d'aleshores tenia un fort dolor

Actualitzat

L'italià Ivan Basso, company d'Alberto Contador a l'equip Tinkoff-Saxo, ha anunciat que abandona el Tour de França a causa de la detecció d'un càncer al testicle esquerre que requereix cirurgia "al més aviat possible."

Basso, que arrossegava molèsties testiculars des d'una caiguda en la cinquena etapa, va ser sotmès a proves mèdiques a Pau, on aquest dilluns descansa el gran grup, i se li va detectar un "petit càncer testicular", segons van explicar el mateix corredor i el metge de l'equip.

El ciclista de Varese, de 37 anys i doble guanyador del Giro (2006 i 2010), va explicar que arrossegava un fort dolor des del començament del Tour i que es va intensificar després de la contrarellotge.

Les proves realitzades a Pau van detectar el pitjor pronòstic i Basso s'ha hagut de traslladar a Itàlia per sotmetre's a una operació "al més aviat possible". "Vaig caure en la cinquena etapa i em vaig fer un cop als testicles. Tenia dolors forts, i no marxaven. Després de la crono encara em feia més mal", va explicar.

"M'han fet anàlisis a l'hospital, i ha arribat la pitjor notícia. He de deixar el Tour. Lamento no poder ajudar Alberto Contador, però espero veure'l de groc a París", va explicar Basso, que va ser segon en el Tour del 2005.

Contador, al costat del seu company, va parlar en representació de tot el Tinkoff: "Ha estat un cop dur per a tothom, però el primer és el primer. Ara volem que comenci el tractament per solucionar el problema. Donarem el cent per cent per oferir-li el mallot groc a París", va dir el ciclista madrileny.

Armstrong li desitja "el millor"

Poc després que coneixes la notícia, Lance Armstrong ha estat dels primers a mostrar-se solidari amb Ivan Basso.

En el seu compte de Twitter, Basso ha enviat el següent missatge: "Pensant en Ivan Basso i desitjant-li el millor quan s'embarca en la seva travessia del càncer".

A l'exciclista nord-americà li van detectar el mateix tipus de tumor el 1996, i va ser capaç de refer la seva carrera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut