Un Barça seriós supera el City en una gran primera part i encarrila el pas als quarts de final (1-2)

El Barça es refà de l'ensopegada contra el Màlaga i derrota el Manchester City gràcies a una gran primera part a l'Etihad Stadium. Luis Suárez ha fet els dos gols dels blaugrana, el "Kun" Agüero ha retallat distàncies i Messi ha fallat un penal que hauria deixat l'eliminatòria pràcticament sentenciada.

El Barça ha demostrat a l'Etihad Stadium que l'ensopegada contra el Màlaga al Camp Nou només va ser un accident i ha sumat una victòria d'or que li permet encarrilar la classificació per als quarts de final de la Champions. Amb l'onze de gala, els blaugrana han fet un dels partits més complets de la temporada i han esborrat un Manchester City impotent i desconcertat.

El domini del Barça en els primers 45 minuts ha estat aclaparador i l'exhibició ofensiva ha donat els seus fruits amb dos gols amb la firma de l'uruguaià Luis Suárez. El 0 a 1 ha estat amb una rematada d'autèntic "killer" després d'una errada de Kompany, i el 0 a 2, rematant amb la punta de la bota una centrada de Jordi Alba.

A la millor versió golejadora de Suárez s'han unit un Leo Messi superlatiu i desequilibrant i una concentració defensiva liderada per un Piqué col·losal i un Mascherano sempre atent. Fins i tot, el marcador encara hauria pogut ser més ampli si Hart no hagués parat un xut de Luis Suárez i si el travesser no hagués desviat una centrada xut de Dani Alves.

El City, que només ha donat símptomes de perill amb un xut llunyà de Nasri que Ter Stegen no ha pogut blocar, ha vist com la seva afició acabava xiulant els seus futbolistes, incapaços d'aturar l'allau blaugrana.

El City reacciona a la represa

Després d'una primera part per oblidar, el City ha tornat del descans amb una altra actitud i ha fet més en els primers deu minuts de la represa que en els quaranta-cinc anteriors. Dzeko i el "Kun" Agüero han disposat de dues ocasions clares per retallar distàncies aprofitant que el Barça ha sortit del vestidor una mica adormit.

L'empenta dels anglesos ha equilibrat una mica les forces i en el minut 68 el "Kun" Agüero ha estat capaç de retallar distàncies després d'una bona jugada ofensiva. El crac argentí ha fet el seu sisè gol en sis partits disputats a la Champions aquesta temporada. El Barça no ha estat capaç d'adormir el partit, tot i els canvis introduïts per Luis Enrique, i ha acabat patint més del previst, tot i que el City ha acabat amb deu per l'expulsió de Clichy, que ha vist la segona groga per una dura entrada a Dani Alves.

L'1 a 2 és un gran resultat de cara a la tornada al Camp Nou, però el duel ha acabat amb un regust amarg per als blaugrana, ja que en l'última jugada Leo Messi ha desaprofitat un penal que hauria deixat l'eliminatòria pràcticament sentenciada.