Un Barça ple de jugadors del filial supera amb una golejada el tràmit davant el BATE Borissov (4-0)

Els joves han superat la prova al Camp Nou i es desfan amb golejada d'un BATE molt defensiu (4-0). El Barça ha tancat així, amb una victòria de tràmit, la fase de grups de la Lliga de Campions i ja pensa en el clàssic. D'inici, Guardiola ha presentat un equip amb només cinc del primer equip -Pedro, Maxwell, Fontàs, Pinto i Thiago-. Sergi Roberto ha obert el compte a la primera part amb un xut col·locat. Al segon temps, Montoya, amb un xut creuat, i Pedro, primer rematant d'esperó una centrada de Cuenca, i després de penal, han tancat el compte. El canari, que tornava a ser titular, ha jugat el partit sencer i s'ha reivindicat amb dos gols.

Un Barça que ha saltat al camp amb només cinc jugadors del primer equip a l'onze –Fontàs, Maxwell, Pinto, Thiago i Pedro- ha regalat un bon partit i una golejada als 37.000 espectadors que han anat fins al Camp Nou a presenciar un partit intranscendent pel que fa a la classficació –els blaugranes ja eren primers de grup- davant el BATE Borissov.

Els joves del filial han respost amb nota. Des de l'inici, el Barça ha portat la veu cantant. Ha estat el dominador total i absolut d'un matx en què Pinto, que donava descans a Valdés, no ha hagut pràcticament d'intervenir. Les primeres ocasions han anat arribant des dels primers compassos. Abans del primer quart d'hora, un molt actiu Rafinha, que jugava al costat del seu germà Thiago, ja n'ha tingut dues de clares. Cuenca, un dels del Barça B amb més pes al primer equip, també ha començat amb intensitat.

Un xut de Cuenca que ha sortit desviat, de fet, ha estat el preludi del primer gol barcelonista, obra de Sergi Roberto, que, amb qualitat, ha rematat arribant des de la segona línia amb un xut col·locat una bona combinació de l'atac blaugrana, que comptava amb Pedro, Rafinha i Cuenca. Era el minut 35 i amb aquest resultat s'ha arribat al descans. A la represa, el joc no s'ha aturat i, de fet, els blaugranes han guanyat en verticalitat. Uns, els joves, tenien ganes de convèncer, i un altre, Pedro, que necessitava minuts en tornar d'una lesió, volia guanyar en continuïtat i reivindicar-se.

Festa de gols a l'última mitja hora

Al minut 60, el lateral Martín Montoya, que debutava a la Lliga de Campions, ha fet el segon gol amb un xut creuat i ha acabat d'ensorrar les últimes resistències del BATE, molt tímid i no tan ordenat com segurament el seu tècnic hauria desitjat.

Amb el 2-0 i el partit sentenciat, ha estat el moment de Pedro, que ha posat la seva rúbrica amb dos gols. El primer, el 3-0, l'ha fet d'esperó, al 63, en aprofitar una centrada de Cuenca. A tres minuts del final, els dos protagonistes han tornat a aparèixer. Cuenca ha caigut a l'àrea i ha provocat un penal, que l'home amb més galons sobre el terreny de joc, Pedro Rodríguez, ha transformat.

El BATE, fora de l'Europa League

El BATE Borissov necessitava guanyar al Camp Nou i que el Viktoria Pilsen perdés davant el Milan -els italians tenien la segona plaça assegurada- a casa, per ser tercers i accedir a l'Europa League. Els txecs han estat capaços d'aixecar un 0-2 en contra als italians, que s'havien avançat en l'inici del segon temps per mediació de Pato i Robinho. Bystron i Duris han fet els gols de l'empat per al Pilsen, que, de tota manera, i gràcies al Barça, ja era tercer amb la derrota.