Futbol

Un Barça obligat a guanyar posa a prova les seves forces davant el València

El Barça pot arrossegar cansament del partit a París, mentre que el València ha de mantenir distàncies amb el Sevilla per assegurar la Champions

Actualitzat

El F. C. Barcelona s'enfronta aquest dissabte al València C. F. al Camp Nou (16.00) amb la determinació de no perdre ni un punt més, després de l'empat la setmana passada contra el Sevilla, que li va fer perdre la meitat del matalàs de quatre punts que tenia com a líder; una advertència que ja no pot cometre cap altre error.

La cita suposa l'arribada d'un rival que l'any passat -en el mateix escenari i a la mateixa hora- va donar un terrible ensurt en guanyar els blaugranes per 2-3, i aquest curs ve disposat a donar-ho tot, especialment perquè es troba lluitant per una de les posicions de la Lliga de Campions per a l'any que ve, amb el Sevilla assetjant-lo des de la cinquena posició.

Tot i el greu contratemps sofert la setmana passada, en què no va saber defensar un 0-2 davant el Sevilla, l'equip de Luis Enrique es va refer ràpidament amb l'arribada del partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, en la qual va exhibir un gran nivell davant el Paris Saint-Germain (1-3).

El Barça es troba immers en una de les setmanes més exigents des que va arrencar el campionat, amb cinc partits de màxim nivell (li queden els dos de Lliga contra el València i Espanyol, i la tornada contra el París Saint-Germain dimarts que ve al Camp Nou), i Luis Enrique té tots els seus efectius al màxim en haver recuperat Dani Alves. L'absència d'Iniesta es deu a una contusió que només demana repòs.

El lateral brasiler no va ser a París perquè estava sancionat i a la vegada també lesionat amb un esquinç, que ja ha superat. Els últims dies s'ha entrenat amb el grup sense problemes i ja té l'alta mèdica.

La bona renda obtinguda a París, i amb vista a la tornada, podria facilitar les coses a Luis Enrique a l'hora de no forçar massa el seu onze de gala, i atès que Iniesta no ha entrat a la llista el fet més probable és que Xavi torni a la titularitat, o bé un dels jugadors en els quals també confia el tècnic com és Rafinha.

Al davant, després del gran partit de Luis Suárez i Neymar a París, no s'espera que hi hagi cap permuta, que és l'única possibilitat que li ha quedat a un gairebé absent Pedro.

Per la seva banda, el València viatja amb la intenció de tornar a donar la sorpresa i afermar-se entre els quatre primers classificats de la Lliga, després d'haver recuperat les bones sensacions amb la victòria de dilluns passat davant el Llevant a Mestalla.

Tant els jugadors valencianistes com el tècnic, el portuguès Nuno Espirito Santo, afronten aquest xoc com un nou desafiament, ja que un bon resultat atorgaria una dosi extra de moral per a la recta final de la Lliga, en la que l'únic objectiu és confirmar la classificació per a la pròxima edició de la Lliga de Campions.

Nuno recupera per a aquest partit l'argentí Nicolás Otamendi, un dels eixos de l'equip valencianista, que va complir un partit de sanció per l'expulsió davant l'Athletic de Bilbao i que ara tornarà a formar parella de centrals amb l'alemany Shkodran Mustafi. Barragán tornarà al lateral dret en detriment del jove Cancelo i l'argentí Lucas Orbán mantindrà la seva posició en el flanc esquerre malgrat la recuperació del seu company José Luis Gayá.

El potent atac barcelonista, així com la bona actuació d'Orbán en el derbi davant del Llevant, ha fet que el tècnic es decanti per l'experiència del jugador argentí en lloc del desvergonyiment de Gayá, ja restablert de la seva lesió muscular.

Al centre del camp, Javi Fuego serà la pedra angular del València, que encara no pot comptar amb l'argentí Enzo Pérez, que està en la fase final de la recuperació de la seva lesió. Dani Parejo i el portuguès André Gomes acompanyaran Javi Fuego en la medul·lar, mentre que l'algerià Feghouli i Rodrigo Moreno actuaran en les bandes d'atac per oferir pilotes a Paco Alcácer, que seguirà amb referència en atac, fet que deixarà Negredo a la banqueta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut