Vermaelen només ha jugat un partit oficial aquesta temporada
Barça

Un Barça molt sòlid en defensa haurà d'improvisar una parella de centrals per a la complicada visita a Mestalla

El FC Barcelona només ha encaixat cinc gols aquesta temporada i són l'equip menys golejat tant a la Lliga com a la Champions. Amb Mascherano lesionat i Piqué sancionat, Valverde pot alinear una parella inèdita formada per Umtiti i Vermaelen

Jordi SunyerActualitzat

El Barça mostra uns números excel·lents aquesta temporada pel que fa a gols encaixats. Només cinc entre Lliga i Champions, i això demostra el gran nivell defensiu de l'equip blaugrana. Tant a la lliga com a la Champions són l'equip menys golejat. I això que Ernesto Valverde té un fons d'armari força limitat -especialment a l'eix de la defensa-.

A la baixa per lesió de Mascherano s'hi ha sumat, ara, la baixa per sanció de Piqué per al pròxim partit de Lliga. Un partit dels complicats, perquè reben tot un València, que és segon a la classificació.

D'ençà de la Supercopa d'Espanya, més de 200 futbolistes s'han enfrontat contra el Barça. Només cinc han aconseguit batre Marc-André ter Stegen. Un a la Champions, el grec Nikolaou; i quatre a la Lliga, Shibasaki, Sergi Enrich, Saúl Ñíguez i Guido Pizarro. Davant d'aquestes xifres, el primer nom que es posa en valor és el del porter alemany. Li han rematat 60 vegades entre els pals: per tant, aproximadament, només un de cada deu xuts que rep acaba dins la porteria.

Al davant, però, Ter Stegen s'ha vist acompanyat per una parella de centrals, Piqué i Umtiti, que ha format en 10 dels 17 partits oficials des de la Supercopa. Amb ells junts al camp, el Barça només ha encaixat tres gols.

La sanció a Piqué i la lesió de Mascherano, però, forcen canvis de cara a Mestalla. La solució més sòlida, tenint en compte el pragmatisme de Valverde, és alinear una parella inèdita, amb Vermaelen i Umtiti. El belga només ha jugat un partit oficial, a la Copa a Múrcia, i la seva parella va ser Mascherano. Però són els únics dos centrals disponibles i, fins ara, el Txingurri mai s'ha mostrat amic d'invents com situar Busquets de central, encara que no sigui una posició nova per al de Badia.

Aquests maldecaps, però, obliguen a pensar en el futur. El Barça ha seguit Matthijs de Ligt, el jove central internacional holandès que milita a l'Ajax. De Ligt té 18 anys; tres dels quatre centrals actuals del Barça, per sòlids que s'hagin mostrat, superen la trentena.

Anar al contingut