Un Barça intens i brillant supera sense problemes l'Atlètic de Madrid amb tres gols de Messi (5-0)

El Barça ha regalat al Camp Nou una nova demostració de superioritat i ha celebrat la festivitat de la Mercè i el 54è aniversari del Camp Nou amb un triomf brillant davant un dels equips de moda de la competició, l'Atlètic de Madrid, per 5-0, amb un nou "hat-trick" de Leo Messi. Els de Guardiola, que han sortit amb molta intensitat al terreny de joc, han decidit a la primera part, amb un gol de Villa, un de Messi i un en pròpia porta del defensa visitant Miranda. Dos gols més de Messi han tancat la golejada, ja al segon temps. Els de Gregorio Manzano no han tingut opció davant la màquina blaugrana, que novament ha apostat a l'inici per un ofensiu 3-4-3.

L'Atlètic de Madrid arribava al Camp Nou com un dels equips més en forma de la Primera Divisió, un dels aspirants a trencar l'anomenada "Lliga de dos", decidit a demostrar que pot competir per ser a dalt de tot. Però el Barça, endollat des dels primer minuts, no els ha donat opció. Els barcelonistes s'han afegit a la festivitat de la Mercè i a la celebració del 54è aniversari del Camp Nou per regalar novament a l'afició una exhibició golejadora al Camp Nou, tal com va succeir amb el Vila-real, 5-0, o amb l'Osasuna, 8-0. Aliè als dubtes que podria haver ocasionat l'empat a València (2-2), Guardiola ha tornat a apostar per la defensa de tres, que, a més, ha estat formada per futbolistes que no són centrals naturals (Abidal, Mascherano i Alves). El mig del camp, ple de talent combinatiu, no ha donat opció a l'Atlètic de Madrid, que només ha pogut perseguir la pilota.

La intensitat dels barcelonistes ha evitat qualsevol tipus de sorpresa. Han pressionat la sortida de pilota dels de Manzano amb voracitat i quan tenien l'esfèrica han trencat amb desmarcades i combinacions la desbordada línia matalassera. Xavi, magistral en el repartiment del joc, ha assistit Villa, que ha fet el primer en el minut 7 i, sense temps per a la reacció atlètica -un xut de Tiago, al travesser, ha estat l'única opció de perill dels de Manzano-, el defensa brasiler Joao Miranda s'ha fet el segon gol barcelonista en pròpia porta, en trobar-se a sobre una pilota refusada pel porter visitant Thibaut Courtois després d'una rematada de Messi, que havia combinat amb Villa al marge del fora de joc.

Amb el 2-0, no hi ha hagut relaxació. Ni la pluja, que s'ha anat intensificant mentre avançava la nit, ha servit per abaixar la tensió dels blaugranes, que encara han fet una diana més abans del descans. Messi, el millor jugador del món, amb una jugada individual que el defineix com a tal, ha batut Courtois després de deixar enrere dos rivals amb una sola retallada. Abans del gol, els locals havien tingut la pilota més de dos minuts seguits.

A la represa, els barcelonistes han tornat a la defensa de quatre. Així doncs, Sergio Busquets ha deixat el seu lloc al camp a Piqué, que ha tornat als terrenys de joc després de superar la lesió que tenia -la seva última actuació havia estat a la Supercopa d'Espanya, davant el Reial Madrid-, precisament el dia en què s'han complert cinc anys del seu debut a Primera, amb el Saragossa. En la seva reestrena, Piqué ha vist una targeta groga.

Un Messi estratosfèric

Tot i la variació tàctica, el Barça ha seguit buscant la porteria rival amb el mateix esperit. Villa ha tingut una gran ocasió per fer el seu segon gol, però Courtois li ha encertat les intencions. I Messi ha continuat amb el seu espectacle habitual, amb atreviment, sempre intentant jugades per aixecar l'estadi. Així, amb una de les seves diagonals a gran velocitat amb la pilota controlada ha fet el quart, en el minut 77. Amb tranquil·litat i amb autoritat, el Barça ha vist com el partit moria mentre la pilota fluïa als seus peus, al ritme que marcaven les botes i el cap de Xavi Hernández. Només faltava el tercer gol de Messi, la maneta al compte col·lectiu, la cirereta per un partit gairebé perfecte, que ha arribat a l'afegit.