Tyrese Rice, l'autor dels dos tirs lliures decisius (EFE)

Un Barça inconstant pateix fins a l'últim segon davant l'Herbalife Gran Canària (79-78)

Els blaugrana han alternat minuts brillants amb altres on han estat totalment superats pels visitants. Un escenari que els ha portat a dependre de dos tirs lliures de Rice en els últims segons per guanyar

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha patit fins a l'últim segon, a causa de la inconstància en el seu nivell de joc, per poder revenjar-se davant del seu botxí a la final de la Supercopa Endesa, l'Herbalife Gran Canària (79-78). L'equip visitant ha plantejat molts problemes als locals, que han tingut un tercer quart molt dolent. Fins que Joey Dorsey i Stratos Perperoglou (16 punts, 4 rebots) han reactivat l'equip. La reactivació, però, s'ha acabat abans d'hora i els barcelonistes han patit fins l'últim segon.

L'equip de Luis Casimiro ha començat dominant en el marcador, amb l'encert de Sasu Salin (11 punts) en atac i la feina defensiva d'Anzejs Pasecniks (17 punts, 5 rebots) sobre Ante Tomic (12 punts). Després de dos triple, l'avantatge visitant ha arribat fins els 8 punts, 9-17. Justin Doellman (10 punts) ha donat resposta amb dues cistelles de 3 punts, i Tomic ha començat a trobar espais a la pintura. Els de Georgios Bartzokas han capgirat el marcador amb un parcial de 14-2 per tancar el primer quart 23-19.

El grec Perperoglou ha obert el segon quart amb dos triples i una penetració de classe. Movent la pilota buscant la passada extra, la renda blaugrana ha pujat fins als 11 punts, 38-27, amb un triple d'Alex Renfroe. Amb la tornada a la pista del letó Pasecniks, que ha superat la defensa de Joey Dorsey, l'equip canari s'ha recuperat una mica al descans, 45-39.

Dorsey i Perperoglu, al rescat

Els blaugrana han perdut totalment el pols al seu joc ofensiu després del descans, i l'Herbalife, més intens, s'ha acostat en el marcador. Pasecniks, ara davant d'un desencertat Tomic, continuava fent mal a la cistella catalana. Un triple de Salin ha posat el 49-51 a l'electrònic. Eulís Baez (10 punts, 7 rebots) ha ampliat el desavantatge local fins els 7 punts amb un 2+1, 51-58. La intensitat de Dorsey ha resolt una mica el problema, per arribar al final del tercer quart tres punts a sota, 56-59.

El Barça s'ha retrobat en atac en l'últim quart i ha començat a passar el rodet, amb un Dorsey hiperactiu i Perperoglou anotant amb facilitat. El parcial en el quart ha estat de 17-3 davant un contrincant desaparegut (73-62). Els canaris no s'han rendit. Tres triples de Kyle Kuric (12 punts) i un altre de Royce O'Neal (12 punts, 8 rebots) han igualat el marcador. El parcial ha estat de 13-2. A 4,6 segons del final, O'Neal, tot sol, ha anotat des de mitja distància el 77-78. Tyrese Rice, amb dos tirs lliures amb 1,7 segons en el cronòmetre, ha donat el triomf als barcelonistes.