Un Barça impotent ensopega a Vila-real i s'allunya set punts del Reial Madrid (0-0)

El Barça ha fet un pas més enrere en les seves opcions de lluitar pel títol de Lliga. Els blaugrana no han pogut passar de l'empat sense gols al camp del Vila-real i s'allunyen set punts del Reial Madrid a la classificació. El conjunt de Pep Guardiola ha patit de valent per superar la pressió asfixiant dels groguets i només en els últims 10 minuts ha donat sensació de perill, però ja ha estat massa tard per desfer l'empat inicial. Cesc ha tingut l'ocasió més clara, però el seu xut, després de desviar-lo Diego López, s'ha estavellat al travesser. Amb aquesta nova ensopegada a domicili, el títol de Lliga es complica.

Obligat a no fallar després de la previsible victòria del Reial Madrid contra el cuer, el Barça ha sortit a la gespa del Madrigal conscient que havia de fer els deures per no perdre pistonada en la lluita pel títol de Lliga. Dani Alves, en el minut 2, ja ha donat el primer avís de perill amb un xut que Diego López ha desviat amb els peus a còrner.

Els blaugrana han començat amb una possessió molt alta davant un Vila-real que ha buscat sorprendre a la contra. Messi, molt actiu des de l'inici, ha demostrat que també és humà quan en el minut 16 ha perdonat el 0 a 1 amb una vaselina que ha sortit fregant el pal amb tot a favor per marcar.

El bon inici del Barça s'ha anat diluint a mesura que la pressió asfixiant del Vila-real ha ofegat el joc habitual dels homes de Pep Guardiola. Els blaugrana han patit més del compte per superar l'empenta dels locals, que han anat creixent quan anaven passant els minuts i han posat setge a la porteria de Valdés, que ha hagut de lluir-se per desviar a còrner un xut de Cani. Precisament, després del servei de cantonada, l'àrbitre Teixeira Vitienes ha anul·lat un gol a Gonzalo, que es trobava en un clar fora de joc.

Impotència blaugrana

La represa ha començat amb polèmica, ja que l'àrbitre no ha xiulat un més que possible penal de Sergio Busquets sobre Borja Valero. A més d'aquesta discutida acció, el joc del Barça ha estat encara molt més espès i els blaugrana s'han topat amb la muralla defensiva dels groguets. Incapaç de crear perill sobre la porteria local, Guardiola ha donat entrada a Alexis  buscant més profunditat en el lloc d'un Piqué amb molèsties físiques. El central català, en el seu partit 100 amb el Barça a la Lliga, s'ha assegut a la banqueta amb una bossa de gel al genoll.

A mesura que han anat passant els minuts, el Barça ha incrementat el seu domini i s'ha abocat a la desesperada sobre la meta rival. Sense idees en atac, Guardiola ha fet un doble canvi, Tello i Thiago per Adriano i Xavi. Amb Tello trencant per la banda esquerra el Barça ha millorat, i molt. Cesc ha tingut la victòria als peus però el seu xut, després de la parada de Diego López, s'ha estavellat al travesser. I ja a la desesperada, Messi ha tingut una altra ocasió, però ni ell ni Cesc, que ha rematat als núvols amb la porteria buida, han pogut superar el porter del Vila-real. La reacció de la banqueta blaugrana ha estat d'incredulitat amb la doble ocasió desaprofitada. Tot i intentar-ho fins al final, el resultat inicial ha estat inamovible. El Barça, que ja s'ha deixat 13 punts a domicili aquesta temporada, no estava a set punts del Reial Madrid a la classificació des de la temporada 2007-2008, una Lliga que van guanyar els blancs.