Un Barça encallat en atac perd dos punts davant el Llevant en l'inici de la segona volta (1-1)

Ensopegada del Barça al Ciutat de València, on ha empatat davant un Llevant aguerrit i molt concentrat en defensa (1-1). El grec Vyntra ha obert el marcador als 9 minuts en un còrner i també en un còrner ha empatat l'equip de Martino, gràcies a Piqué. Tot ha passat als primers 18 minuts. D'aquí fins al final, atac i gol blaugrana sense encert. La lectura positiva de la jornada és que el Barça manté el liderat per l'empat de l'Atlètic de Madrid.

Ensopegada del Barça al Ciutat de València, on ha empatat davant un Llevant aguerrit i molt concentrat en defensa (1-1). El grec Vyntra ha obert el marcador als 9 minuts en un còrner i també en un còrner ha empatat l'equip de Martino, gràcies a Piqué. Tot ha passat als primers 18 minuts.

D'aquí fins al final, atac i gol blaugrana sense encert. La lectura positiva de la jornada és que el Barça manté el liderat per l'empat de l'Atlètic de Madrid.

Cop inicial

El partit al Ciutat de València ha començat amb uns minuts de tempteig amb Messi de titular, fet que no succeia a la Lliga des del 10 de novembre al Villamarín. Tot en calma fins que el Barça ha rebut un cop inesperat al minut 9. En un còrner, el grec Vyntra ha rematat de cap al fons de la xarxa després de guanyar clarament en el salt a Cesc i Piqué. Martino havia advertit que l'equip tenia problemes amb les pilotes de la cantonada i pel que es veu continuen vigents.

Reacció rapidíssima

Els blaugrana han pres les regnes del joc d'immediat i al minut 18, curiosament en un altre còrner, Piqué ha esmenat la seva badada anterior connectant amb el cap la bola per batre Keylor Navas i equilibrar de nou el marcador. Era el seu primer gol a la lliga aquesta temporada.

Un Llevant rocós

El Barça ha intentat imposar de nou la seva llei però el Llevant de Caparrós és un grup rebel i ben organitzat a l'hora de defensar. La possessió era blaugrana però generant poques ocasions. La més destacable, un xut dur de Xavi des de la frontal que ha fregat el pal.

Messi, desaparegut

Les arribades blaugrana s'han frenat bàsicament perquè el terrassenc i Cesc no s'han acabat de trobar per fer mal entre línies i perquè Messi no ha tingut ni espais ni la inspiració necessària per lluir. El seu únic intent d'anotar al primer acte ha estat un lliure directe molt llunyà amb què no ha creat perill per la porteria local.

Arriba el setge

A la represa, i sense canvis en l'alineació, el Barça ha posat setge a la porteria del Llevant decidit a liquidar el matx per la via ràpida.

Al minut 54 Cesc ho ha intentat des de lluny amb un cacau que ha parat Keylor Navas i poc després Messi i Xavi han tingut una doble ocasió que ha acabat amb un xut a boca de canó del català que Juanfran ha tret sota els pals.

Resposta granota

La resposta del Llevant ha estat sempre al contracop. En un d'ells una rematada de cap d'Ivanschitz ha fet lluir Valdés i en una altra un fort xut del mateix jugador granota el porter blaugrana ha hagut de fer una parada espectacular.

Canvis de Martino

Martino ha fet el primer canvi als 72 minuts retirant Cesc i donant entrada el jove Sergi Roberto.  El migampista d'Arenys ha marxat visiblement empipat cap a la banqueta. I poc després Tello ha substituït Pedro i Dongou ha reemplaçat Xavi. Canvi de peces a la desesperada per buscar el gol salvador.

Tello n'ha tingut una de molt bona en un llançament de rosca que Keylor Navas, un dels ídols locals, ha enviat a corner en una intervenció excel.lent. Ha estat l'última. El Barça ha consumit les seves últimes energies penjant pilotes a l'àrea que la defensa local sempre ha tret amb contundència.

Ensopegada blaugrana al Ciutat de València, segon empat seguit després del del Calderón que ha permès el Reial Madrid acostar-se a només un punt. Cal que Martino i els seus recuperin la seva versió més letal si no volen veure l'etern rival al davant.