Un Barça desconcertant guanya a Amsterdam amb un doblet de Messi i certifica el pas als vuitens de final (0-2)

Després de dues derrotes consecutives, el Barça s'ha retrobat amb la victòria a l'Amsterdam Arena en un partit desconcertant dels blaugranes. Messi, amb un doblet, ha tombat l'ambició d'un Ajax superior a la primera part, ha igualat amb 71 gols el rècord de Raúl com a màxim golejador de la Champions i ha certificat el pas matemàtic del Barça als vuitens de final. El PSG, que ha derrotat l'Apoel, es manté líder del grup amb un punt més que els blaugranes

Feia temps que el Barça no perdia el control d'un partit com el d'aquest dimecres a l'Amsterdam Arena. L'Ajax, com ja va fer la temporada passada, ha ofegat els blaugrana amb una pressió asfixiant i molt avançada. El conjunt de Luis Enrique, desfigurat i completament a remolc del rival, ha passat molts minuts d'angoixa tancat a la seva àrea. Tot i passar-ho realment, Messi ha tornat a sortir al rescat del seu equip i amb un doblet ha liderat la classificació matemàtica per als vuitens de final.

Lluny de tenir el control de l'esfèrica, el Barça era incapaç d'enllaçar dues passades seguides i l'Ajax ha posat contra les cordes el conjunt blaugrana. Tot i un gol anul·lat a Neymar per fora de joc anterior de Jordi Alba en el minut 4, la primera mitja hora del Barça ha estat més que preocupant. Perduts per la pressió holandesa, els homes de Luis Enrique s'han vist superats pels jovenets dirigits per Frank de Boer. Anderssen ha donat el primer avís amb un xut fregant el pal i Ter Stegen s'ha hagut d'estirar per desviar la rematada de Klaasen.

Al Barça li hauria anat de primera demanar un temps mort per aturar l'allau holandesa, però sense aquesta possibilitat ha resistit com ha pogut les envestides de l'Ajax. Després de molts minuts de desconcert absolut, el Barça ha estat capaç d'avançar-se en el marcador en una jugada aïllada. Cillessen no ha blocat la pilota, que ha quedat als peus de Bartra i la seva centrada l'ha rematat Messi, de cap, al fons de la xarxa. Un botí excessiu però que val el seu pes en or després d'una primera part més que desconcertant de l'equip blaugrana.

Més control a la represa

La represa li ha anat molt bé a un Barça que ha sortit dels vestidors amb les idees més clares. De les angúnies de la primera part s'ha passat a un partit més controlat pels blaugranes i Luis Suárez, bastant perdut en el seu retorn a Amsterdam, ha pogut fer el 0 a 2 però ha xutat al cos del porter amb tot a favor per marcar. L'uruguaià, enganxat a la banda dreta, no s'ha trobat gens còmode i ha perdonat una ocasió que no acostuma a perdonar.

Del possible 0-2 s'ha estat a punt de passar a l'empat a un, però el cop de cap de Milik sense oposició s'ha estavellat al pal. Poc després d'aquest ensurt, l'Ajax s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Veltman i, amb superioritat numèrica, el Barça no ha desaprofitat l'oportunitat per sentenciar un rival esgotat. Pedro, que acabava d'entrar per Neymar, ha fet la passada de la mort a Messi, que ha tornat a batre Cillessen, i amb 71 gols iguala Raúl com a màxim golejador de la història de la Champions.

Insaciable com sempre, Messi ha buscat el "hat-trick" per arrodonir la festa i convertir-se en el màxim golejador en solitari de la Lliga de Campions, però finalment el marcador ja no s'ha tornat a moure. Amb aquesta victòria desconcertant, el Barça certifica la classificació matemàtica per als vuitens de final i es jugarà la primera plaça del grup F amb el PSG, que manté el liderat amb un punt més que els blaugranes després d'imposar-se a l Aoel amb un solitari gol de Cavani en el minut 2.