Messi celebra amb Luis Suárez el segon gol del Barça al Calderón (Reuters)
Futbol / Copa del Rei

Un Barça de dues cares suma un valuós triomf al Calderón i encarrila el pas a la final de la Copa del Rei (1-2)

Luis Suárez i Messi avancen els blaugrana en el marcador amb dos grans gols en la primera meitat i Griezmann retalla diferències a la represa. Neymar es perdrà per sanció la tornada al Camp Nou.

David CarballoActualitzat

Amb una gran actuació del trident, el FC Barcelona ha encarrilat la classificació per a la final de la Copa del Rei amb un triomf al Vicente Calderón (1-2). Els blaugrana han esborrat les males sensacions de l'últim partit de lliga al camp del Betis amb una gran primera meitat i han passat per sobre d'un desconegut Atlètic de Madrid que ha reaccionat a la segona part. Luis Suárez i Messi han avançat el Barça en el marcador i Griezmann ha retallat diferències a la represa.

Luis Enrique ha apostat per un mig del camp format per Mascherano, Rakitic i André Gomes i tot i no tenir el control de la pilota, els blaugranes han superat la pressió avançada dels locals amb un joc directe i vertiginós. En el minut 6, Luis Suárez ha obert la llauna culminant una gran acció individual. Mascherano ha robat una pilota a la medul·lar i l'uruguaià s'ha desfet de quatre defensors per velocitat amb una autopassada i ha batut Moyà amb una bona definició.

L'Atlètic ha acusat el cop i només ha pogut aturar el Barça amb nombroses faltes davant la connivència de l'àrbitre De Burgos Bengoetxea, que ha trigat més de 30 minuts a mostrar la primera targeta groga del partit. Neymar, molt incisiu per la banda esquerra, ha posat a prova Moyà amb un xut massa centrat i poc després, ha perdonat el segon després d'una bona combinació ofensiva amb Suárez.

L'exhibició del trident l'ha completat Messi, que en el minut 33 ha fet el 0 a 2 amb un gran xut potent des de la frontal de l'àrea que ha entrat per l'escaire. Fins al descans, el domini del Barça ha estat aclaparador davant un rival incapaç de reaccionar i que pràcticament no ha creat perill sobre la porteria de Cillessen.

L'Atlètic reacciona a la represa

En l'inici de la represa Simeone ha fet un canvi ofensiu per buscar una reacció. Fernando Torres ha entrat per Vrsaljko, desbordat en tot moment per Neymar, i l'aposta ha funcionat. L'Atlètic ha començat a tancar el Barça a la seva àrea i en el minut 59, Griezmann, de cap, ha retallat distàncies i ha despertat l'afició del Calderón, que ha començat a creure en la remuntada. Un gol que no hauria d'haver pujat al marcador per una falta prèvia de Koke a Luis Suárez.

Els "colchoneros" han seguit insistint i han posat setge a la porteria de Cillessen, que ha evitat l'empat a dos desviant de forma providencial una rematada a boca de canó de Griezmann. El Barça ha patit de valent contra un rival molt més endollat que en els primers 45 minuts i que afrontarà la tornada al Camp Nou sense Neymar, que estava a una groga de la suspensió i ha vist la targeta per donar un cop a Koke en un salt.

El Barça s'ha pogut espolsar el domini dels locals de la mà de Messi, que ha començat a aparèixer entre línies per trencar la defensa atlètica. L'argentí ha estat a punt de fer el tercer amb un espectacular xut de falta que Moyà ha desviat amb la punta dels dits i la pilota s'ha acabat estavellant al travesser. En un tram final embogit i ple d'alternatives, l'Atlètic també ha disposat de clares ocasions per fer l'empat amb dues rematades de Torres i una de Griezmann.

Tot i acabar patint més del compte, el Barça ha sumat un valuós triomf al Calderón que li dona avantatge de cara a la tornada al Camp Nou la setmana que ve.