Suárez i Neymar
Suárez, que va fer un hat-trick en l'última visita a Granada, i Neymar lideraran l'atac sense Messi (Reuters)
Futbol

El Barça comença la marató d'abril contra un Granada que necessita els punts per sobreviure

Els blaugranes hi arriben sense Messi ni Piqué, i hi podria haver rotacions amb els internacionals més cansats, mentre que Lucas Alcaraz no pensa reservar res

Actualitzat

El FC Barcelona es desplaça aquest diumenge al Nuevo los Cármenes per enfrontar-se al Granada CF (20.45) en un xoc transcendental per a tots dos, ja que els andalusos necessiten punts que els permetin mantenir opcions de permanència i els blaugranes, un triomf per seguir en la lluita pel títol.

Aquest partit obre l'exigent calendari d'abril per al Barça, un mes en què segurament es decidirà la Lliga i en què l'equip blaugrana torna a la Champions. En total, jugarà nou partits, set dels quals seran de Lliga.

A l'absència esperada de Leo Messi, que està sancionat per acumulació de targetes, s'hi ha afegit la no convocatòria de Gerard Piqué, que descansa per molèsties i cansament després de l'aturada de seleccions. Caldrà veure si Luis Enrique fa rotacions deixant a la banqueta d'inici altres jugadors internacionals.

Contra el Granada, l'entrenador podria mantenir el dibuix 3-4-3 que tan bon resultat li ha donat en els últims partits. La principal qüestió serà resoldre quin jugador actuarà de mitjapunta en el lloc de l'estrella argentina, però també si es reserva Iniesta per al partit de dimecres davant del Sevilla.

Tot apunta que Mascherano i Umtiti seran els centrals. Sergi Roberto i Jordi Alba jugarien com a carrilers en el cas de 4-3-3, i si el dibuix és 3-4-3, un podria jugar de mig en atac i l'altre tancant la defensa.

Al centre del camp, Busquets i Rakitic semblen apostes segures, mentre que Denis Suárez o André Gomes són opcions que cal contemplar. Al davant, Luis Enrique confiarà en la inspiració de Luis Suárez (va fer un hat-trick en l'última visita a Granada) i especialment de Neymar, que està en un gran moment i si marca aconseguiria al seu gol número cent amb la samarreta del Barça. Rafinha completaria la tripleta atacant.

Pel que fa al Granada, inicia davant del Barça una seqüència de tres partits en vuit dies, ja que dimecres visita el Deportivo de la Corunya i el diumenge següent rep el València, partits que determinaran si l'equip manté opcions reals de permanència o queda despenjat en la baralla per la salvació.

Els comptes en la formació que dirigeix ​​Lucas Alcaraz, que actualment es troba a set punts d'una permanència que marca el Leganés, passen per guanyar sis partits dels deu que queden perquè el campionat s'acabi, per la qual cosa l'únic objectiu que es marca contra els blaugranes és el triomf tot i la dificultat del repte.

Els roig-i-blancs acumulen tres derrotes seguides, contra el Leganés (1-0), l'Atlètic de Madrid (0-1) i l'Sporting de Gijón (3-1). Abans de rebre els matalassers, però, havien guanyat tres partits seguits a casa, on ofereixen la seva millor versió en aquesta segona volta.

El tècnic recupera per a aquest xoc el lateral Héctor Hernández, el davanter Adrián Ramos i el mig Wakaso Mubarak. L'únic descartat és l'extrem Mehdi Carcela-González, que va arribar lesionat de l'estada amb la selecció marroquina.

Tot i la immediatesa del compromís a la Corunya, decisiu en tractar-se d'un rival directe, tot fa pensar que Alcaraz no reservarà cap titular, excepte Adrián Ramos, que encara no està al 100% després d'una lesió.

Héctor i Wakaso tornaran a un onze inicial, amb Artem Kravets en el lloc de Ramos i amb el dubte del substitut de Carcela-González: Isaac Cuenca o Jéeremie Boga.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut