Futbol

Un artesà vietnamita fa rèpliques del trofeu de la Copa del Món

Fanàtic del futbol, treballa tot el dia en el seu modest taller de Hanoi

Actualitzat

En un taller polsegós dels afores de Hanoi, un artesà, Vuong Hong Nhat, fabrica rèpliques de guix del trofeu de la Copa del Món. Va començar a fer-les durant el Mundial de Sud-àfrica 2010. "Inicialment, no volia vendre els trofeus, només intentava alimentar la meva passió pel futbol i donar-los a amics i familiars", ha explicat Nhat. 

L'artesà va tenir tant d'èxit que ara els ven i espera rebre 3.000 comandes, amb la qual cosa triplicarà la demanda de 2014. "Treballo tot el dia per omplir els encàrrecs, però no n'hi ha prou. He de treballar fins a la mitjanit", ha assegurat aquest vietnamita de 57 anys, que és un gran seguidor del Manchester United.   

Les versions fabricades per Nhat i el seus treballadors es venen a 3,50 dòlars, molt lluny del preu estimat de l'original, 150.000 dòlars, dissenyat per l'escultor italià Silvio Gazzaniga. Aquest trofeu de la Copa Mundial de la FIFA ha estat en joc des del 1974, quan va substituir el Trofeu Jules Rimet, que va ser donat al Brasil l'any 1970 perquè l'havia guanyat tres vegades.

 

ARXIVAT A:
Mundial Rússia 2018
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut