"Operació Port"

Un any de presó i quatre d'inhabilitació per al metge Eufemiano Fuentes per un delicte contra la salut pública

La jutge Patrcícia Santamaría, que instrueix l'escàndol més gran de dopatge a Espanya, l'"operació Port", ha condemant a un any de presó i a quatre d'inhabilitació el metge canari per un delicte contra la salut pública. Una sentència que queda força lluny dels dos anys i mig de presó que havia arribat a demanar l'acusació.

Actualitzat
El que podia haver estat una sentència exemplar per netejar la imatge de l'esport espanyol dels últims anys, ha quedat en pràcticament no-res. La jutge, Patrcícia Santamaría, que instrueix el cas de l'"operació Port" ha condemnat a un any de presó i a quatre d'inhabilitació el principal acusat, el metge canari Eufemiano Fuentes per un delicte contra la salut pública. Una sentència que queda força lluny dels dos anys i mig de presó que havia arribat a demanar l'acusació.

De la resta d'implicats, només el preparador físic José Ignacio Labarta ha estat condemnat. Li ha caigut una pena de quatre mesos de presó i inhabilitació, en considerar-lo còmplice d'un delicte contra la salut pública. Els altres tres acusats -la metge Yolanda Fuentes, els exdirectors esportius Manolo Saiz i Vicent Belda- han quedat absolts.

La jutge també ha rebutjat la petició de les autoritats esportives i antidopatge de cedir les 212 bosses de sang i plasma que es van confiscar durant el registre al domicili d'Eufemiano Fuentes, per determinar quins esportistes haurien recorregut a les transfusions de sang prohibides. És més, la magistrada ha anat més enllà i ha dictaminat la destrucció d'aquestes proves.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut