Futbol

Un advocat de Cristiano Ronaldo atribueix la denúncia de la Fiscalia a diferència de criteris

António Lobo Xavier, un dels advocats portuguesos de Cristiano Ronaldo, assegura en declaracions a SIC Notícies que la denúncia presentada per la Fiscalia contra el futbolista del Reial Madrid es deu a una diferència de criteris que no té base en cap llei i que el jugador la considera una "injustícia"

Actualitzat

Un dels advocats portuguesos de Cristiano Ronaldo, António Lobo Xavier, ha assegurat aquest dimarts que la denúncia presentada per la Fiscalia de Madrid contra el futbolista del Reial Madrid es deu a una diferència de criteris que no té base en cap llei i que el jugador la considera una "injustícia".

En declaracions a la cadena de televisió portuguesa SIC Notícies, Lobo Xavier ha explicat que Ronaldo va declarar el 2014 els drets d'imatge obtinguts des de 2011 perquè pensava que era aquest any quan els havia de declarar i no en els exercicis anteriors, com defensa la Fiscalia. "No hi va haver omissió de declaració, hi va haver una declaració segons un criteri que aparentment no és el criteri que li agrada a l'administració fiscal espanyola, però no té base en una llei o en normes que pugui dir que el jugador va violar", ha afirmat.

L'advocat també ha detallat que en els anys en qüestió, Ronaldo no va ser interrogat pel fisc espanyol en cap moment i que si el jugador hagués seguit el criteri de la Fiscalia i pagat any a any, hauria acabat pagant menys del que va pagar el 2014. A més, ha insistit que Cristiano ja utilitzava el mateix sistema per tributar els seus drets d'imatge al Regne Unit quan jugava al Manchester United, "molt comú" allà i acceptat per la Hisenda d'aquest país.
 
La denúncia de la Fiscalia de Madrid, que acusa Ronaldo de defraudar 14,7 milions d'euros de manera "conscient" i "voluntària", "és una total sorpresa i el jugador sent que és una injustícia", ha afirmat l'advocat portuguès.
 
Lobo Xavier ha defensat que en un tema tan "tècnic" no es pot responsabilitzar Ronaldo, que només va seguir els consells dels seus assessors, i ha considerat que el cas no té res a veure amb altres processos fiscals a jugadors de futbol com Leo Messi. "El cas de Messi i d'altres jugadors perseguits pel fisc espanyol és completament diferent, perquè aquests jugadors no van declarar res. Ronaldo, abans de ser investigat espontàniament, va declarar la part que creia que havia de declarar i que era imputada al territori d'Espanya", ha afegit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut