Beisbol

Un activista pels drets dels indis nord-americans denuncia el nom i el logotip dels Cleveland Indians

A poques hores del començament d'un dels partits més importants de la temporada, l'equip de Cleveland encara no sap si el podrà jugar amb el seu nom i el seu uniforme habituals

Actualitzat

Mentre els Toronto Raptors i els Cleveland Indians disputen les sèries pel Campionat de la American League amb una plaça en joc per a la gran final de la MLB, un activista pels drets dels indis ha denunciat el nom i un dels logotips de l'equip nord-americà, un indi conegut com "Cap Wahoo". Aquesta matinada es disputa a la ciutat canadenca el tercer partit de la sèrie, i un jutge ha de decidir si l'equip de Cleveland pot lluir el logotip al seu uniforme habitual o si ha de jugar amb la seva equipació de pretemporada, on no apareix.

Segons ha dit l'advocada del demandant al jutge durant la vista, "l'ús d'una caricatura discriminatòria racista és una violació del codi de drets humans d'Ontario", l'estat on es troba la ciutat de Toronto. Les seves paraules han estat seguides amb atenció pels 27 advocats que representen els Indians.

La MLB, en un comunicat, tot i reconèixer les preocupacions d'aquells que troben el logo ofensiu, defensa "el dret de l'equip de Cleveland de fer servir un nom que fa més de 100 anys que existeix". Per la seva banda Mark Shapiro, president ara dels Blue Jays i amb anterioritat de l'equip de Cleveland, demana l'ús d'un logotip secundari, reconeixent que la cara del "Cap Wahoo" l'incomodava.

Anar al contingut