Lewis Hamilton celebra el seu triomf a Singapur (Foto: Reuters)
Lewis Hamilton celebra el seu triomf a Singapur (Foto: Reuters)
Fórmula 1

Un accident en la sortida del GP de Singapur permet a Lewis Hamilton ampliar el liderat del Mundial de Fórmula 1

L'accident dels Ferrari en la sortida del Gran Premi de Singapur pot ser transcendental en la resolució del Mundial

Noel RodríguezActualitzat

Singapur podria haver sigut la cursa que decideixi el mundial del 2017. Amb la victòria de Lewis Hamilton (Mercedes) i l'abandó de Sebastian Vettel (Ferrari), el britànic lidera ara la classificació, amb 28 punts de diferència sobre l'alemany, quan queden sis proves per acabar.

Pluja d'inici per afegir més emoció a un gran premi on sempre fins ara havia fet acte de presència el cotxe de seguretat i aquest diumenge tampoc ha sigut excepció. Els equips dubtaven entre calçar el pneumàtic intermedi o el de pluja. Mentre els pilots de Ferrari, Mercedes i Red Bull han apostat per l'intermedi. D'altres, com Fernando Alonso (McLaren) o Stoffel Vandoorne (McLaren), s'han decantat pel de pluja.

La sortida ha marcat el gran premi i potser també el mundial. Vettel sortia desde la "pole position" i, al darrera, gran sortida de Kimi Räikkönen (Ferrari), que des de la quarta posició ha superat Daniel Ricciardo (Red Bull) i s'ha aparellat amb Max Verstappen (Red Bull). El finlandès i el jove holandès han acabat xocant i, de retruc, Räikkönen ha impactat contra Sebastian Vettel. Els tres, fora de cursa en la primera volta i, el gran beneficiat, Lewis Hamilton, que l'ha passat a liderar.

Fernando Alonso ha sigut l'altre víctima del xoc entre Räikkönen i Verstappen. L'asturià ha rebut un fort impacte al seu McLaren quan rodava tercer, però, tot i així, s'ha mantingut en pista. Finalment, ha hagut d'abandonar a la vuitena volta per problemes derivats de l'accident. A la dotzena volta ha tornat a sortir el cotxe de seguretat després que Daniil Kviat (Toro Rosso) hagi xocat contra el mur. Els que portaven pneumàtics de pluja han entrat a posar l'intermedi, i molts dels que portaven l'intermedi han entrat a posar-ne un de més fresc. Molts, però no Lewis Hamilton, que es mantenia líder, ni tampoc Carlos Sainz (Toro Rosso), que amb el ball de canvis ha remuntat fins a la quarta posició.

Passada la volta vint-i-cinc s'ha començat a assecar la pista i han començat els moviments al pit lane. Els pilots han posat els pneumàtics de sec i s'ha acabat la bogeria del primer tram de gran premi. El cotxe de seguretat ha tornat a entrar després d'un accident de Marcus Eriksson (Sauber) a la zona més estreta del circuit. Res ha canviat. Victòria inesperada de Lewis Hamilton; segon, Daniel Ricciardo, i, tercer, Valtteri Bottas (Mercedes).

La setmana que s'ha anunciat el seu fitxatge per Renault la temporada que ve, Carlos Sainz ha aconseguit el millor resultat de la seva vida, amb una extraordinària quarta posició. La gira asiàtica continuarà a Malàisia d'aquí dues setmanes. Primera oportunitat de Sebastian Vettel de retallar els vint-i-vuit punts de diferència respecte a Lewis Hamilton.

Anar al contingut