Futbol

Umtiti: "Arribo al club de la meva vida, el que segueixo des que era petit"

El FC Barcelona ha presentat oficialment el central de 22 anys, que ha signat per cinc anys i tindrà una clàusula de seixanta milions, després dels 25 de traspàs que ha cobrat l'Olympique de Lió

Actualitzat

El FC Barcelona ha fet la presentació oficial de Samuel Umtiti aquest divendres al Camp Nou. El central francès s'ha fet fotografies a la llotja de l'estadi amb el president Josep M. Bartomeu i sostenint la seva nova samarreta, que encara no té dorsal. Després, s'ha vestit de curt per sortir a la gespa i ha continuat posant per a les càmeres fent els tocs de pilota habituals en aquesta mena d'actes.

L'última part de la compareixença ha estat una llarga roda de premsa en la qual l'han acompanyat Albert Soler i Robert Fernández. Soler ha confirmat els termes del contracte del futbolista: el traspàs ha estat de 25 milions sense variables, per a cinc anys i amb 60 milions de clàusula de rescissió. A més, ha valorat "l'habilitat" del club a l'hora de contractar-lo abans de l'Eurocopa, on ha acabat sent titular amb França, perquè "de ben segur que en aquest moment la despesa hagués estat més alta".

En la part esportiva, Robert ha destacat la polivalència del jugador, que tant pot jugar de central com de lateral. "A més, té la virtut que és esquerrà, però que pot posar-se fàcilment al cantó dret de l'eix", ha dit.

Umtiti ha explicat que arribava al Barça en un dia trist, dolgut, encara a menys de 24 hores de l'atac terrorista de Niça. Malgrat això, ha reconegut que també era un dels dies més feliços de la seva vida perquè arribava al club que havia seguit des de petit: "Sempre he vist els partits, cada cap de setmana; m'aprenia els noms dels jugadors, les alineacions... Somiava jugar aquí."

Pel que fa al fet de jugar, ha reconegut que no ho tindrà fàcil i ha expressat la màxima admiració pels jugadors amb què competirà per un lloc a la defensa, Gerard Piqué i Javier Mascherano. "Vull treballar molt, això no em fa por. I confio que amb el temps l'entrenador confiarà en mi per la meva feina, com m'ha passat amb la selecció francesa a l'Eurocopa."

Els pròxims dies, Umtiti marxarà de vacances i s'incorporarà a l'equip de Luis Enrique ja entrada la pretemporada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut