Boxa

Tyson Fury , nou campió dels pesants després d'acabar amb la ratxa d'11 anys i mig sense perdre de Vladimir Klitschko

L'ucraïnès havia estat el rei indiscutible dels pesos pesants aquests últims 11 anys. Ara, Tyson Fury ha destronat el campió.
Un cop de Fury impacta a la cara de Klitschko (EFE)

Un cop de Fury impacta a la cara de Klitschko (EFE)

El britànic Tyson Fury s'ha proclamat campió del món dels pesos pesants de l'Associació Mundial de Boxa (AMB), la Federació Internacional de Boxa (FIB) i de l'Organització Mundial de Boxa (OMB) derrotant l'ucraïnès Vladimir Klitschko als punts. La decisió dels tres jutges ha estat unànime. El campió de l'altra organització d'aquest esport, el Consell Mundial de la Boxa (CMB), és el nord-americà Deontay Wilder.

El combat s'ha fet a Düsseldorf, Alemanya, amb Klitschko com a gran favorit d'un públic local que ha mostrat la seva decepció amb el resultat final. L'ucraïnès no ha pogut mantenir la seva ratxa d'11 anys sense perdre un combat amb 22 victòries consecutives.

Però Fury semblava predestinat a ser campió del món. De 27 anys, li van posar Tyson en honor a un campió mediàtic dels pesants com el nord-americà Mike Tyson. El britànic, que ha sabut aprofitar la seva major alçada (fa 2,07 per 1,98 del seu contrincant), sembla el successor de l'últim gran campió britànic, un Lennox Lewis que es va retirar el 2004. L'últim combat de Lewis va ser, curiosament, contra el germà de Klitschko, Vitali.

Tot fa indicar que aquest combat tindrà una segona part, ja que Klitschko es podria haver reservat una clàusula en el contracte del combat per tenir la seva revenja en cas de derrota. El jove campió, amb 25 victòries en 25 combats (18 per KO), contra el vell (39 anys), amb un registre de 64 victòries (54 per KO) i 4 derrotes.