Deontay Wilder llança un cop a Artur Szpilka (Reuters)
Deontay Wilder llança un cop a Artur Szpilka (Reuters)
Boxa

Tyson Fury desafia Deontay Wilder a un combat amb 4 de les 5 corones de campió del món dels pesos pesants en joc

Aquesta matinada Deontay Wilder ha defensat amb èxit el seu títol de campió del Consell Mundial. I tot seguit, al mateix ring, el campió de l'Associació Mundial, l'Organització Mundial i l'Organització Internacional, Tyson Fury, l'ha desafiat. Comença una vegada més el procés de reunificació de corones

Daniel AlentoActualitzat

Aquesta matinada el nord-americà Deontay Wilder, "El bombarder de Bronze", campió del món dels pesos pesants del Consell Mundial de la Boxa, ha defensat amb èxit per tercera vegada el seu títol. El campió ha noquejat en el novè assalt el polonès Artur Szpilka amb un dur ganxo de dretes quan el seu rival ha obert la guàrdia per atacar-lo.

L'aspirant havia marcat el ritme durant els sis primers assalts davant d'un contrincant a l'expectativa, que quan ha volgut ha tancat el combat. Abans del cop definitiu, Szpilka havia estat a punt de caure en el novè assalt en encaixar diversos cops clars a la cara. Wilder ha guanyat els seus 36 combats com a professional, 35 d'ells per KO, mentre el seu rival queda ara amb un balanç de 20 victòries (15 per KO) i dues derrotes.

Just després del combat, disputat al Barclays Center de Nova York (la pista on juguen els Brooklyn Nets de l'NBA), el campió del món de tres de les altres quatre associacions de Boxa (l'Associació Mundial, l'Organització Mundial i l'Organització Internacional) ha pujat al ring per desafiar Wilder a un combat.

L'anglès Tyson Fury, de 27 anys, va aconseguir quatre títols d'una tacada derrotant el passat 15 de novembre l'ucraïnès Vladimir Klitschko. El de la Federació Internacional de Boxa, però, va quedar vacant per un desacord entre el boxejador i aquesta organització. El rècord de Fury és de 25 victòries en 25 combats, 18 per KO. El guanyador del combat seria el campió dels pesos pesants de 4 de les 5 associacions. La reunificació de les corones, una altra vegada en marxa.

Tot això va passar davant de la mirada del rus Alexander Povetkin, el pròxim rival designat pel Consell Mundial de Boxa per desafiar Wilder com a aspirant oficial al títol. Casualment, tots tres boxejadors (Wilder, Fury i Povetkin) tenen un punt en comú: Vladímir Klitschko. Wilder va fer d'espàrring de l'ucraïnès i volia combatre amb ell per unificar els titols, però Fury se li va avançar. La marca com a professional de Povetkin és de 30 victòries i una derrota, precisament davant Klitschko.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut