Ante Tomic intenta evitar una cistella d'Alen Omic (EFE)

Tyrese Rice i Ante Tomic permeten al FC Barcelona recuperar la seva millor versió davant l'Unicaja (89-70)

El FC Barcelona ha jugat a un gran nivell davant l'Unicaja. Els triples només començar de Tyrese Rice han donat tranquil·litat a l'equip, i el domini d'Ante Tomic a la pintura ha fet la resta

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha recuperat la seva millor versió, i la més espectacular, davant l'Unicaja. Els blaugrana han basat el seu clar triomf en la capacitat anotadora de Tyrese Rice (17 punts, 3 assistències) en el primer quart i la seva bona connexió amb un dominant Ante Tomic (20 punts, 7 rebots, 4 assistències) durant tot el matx. A l'ombra d'aquests dos jugadors i descarregats de la major part de la responsabilitat, la resta de companys s'han afegit a una dinàmica molt positiva amb una bona defensa que permet a l'equip reenganxar-se a la lluita per ser cap un dels 4 caps de sèrie als play-offs.

Rice ha mostrat la seva millor cara en els primers minuts amb 3 triples i 15 dels primers 19 punts blaugranes. Els malaguenys, però, han contraatacat amb la mateixa arma en un duel de tiradors. L'Unicaja ha marxat de 3 després de 2 cistelles del seu pivot Alen Omic (8 punts, 9 rebots), però Tomic ha contrarestat els seus punts. El primer quart s'ha tancat amb un marcador de 28-20.

El parcial favorable als blaugrana ha arribat fins a l'11 a 0 a l'inici d'un segon quart on han reaparegut l'aler pivot Justin Doellman i l'escorta Joan Carles Navarro. El partit ha mantingut el seu ritme alt. L'Unicaja ha buscat estructurar el seu atac al voltant de Dejan Musli, però els de Georgios Bartzokas han controlat bé al pivot. Joan Plaza ha decidit jugar sense cap cinc, amb dos alers pivots, però això no ha aturat els barcelonistes que amb la dupla Rice-Tomic han arribat al descans amb el seu màxim avantatge, 49-35.

Després del descans l'Unicaja ha aconseguit reduir una mica el ritme anotador del seu rival, però la defensa del Barça, amb un bon paper de Víctor Claver, ha fet el mateix en el seu atac. Després d'un parcial de 8 a 0, la distància entre els dos equips ha arribat als 18 punts, 57-39. Jeff Brooks (11 punts, 5 rebots), el jugador més incisiu dels visitants en aquests minuts, s'ha fet mal i se n'ha anat a la banqueta. L'Unicaja intentava acostar-se, però els de Bartzokas sempre tenien una resposta a mà. Petteri Koponen (11 punts), des de la línia de 3 punts, ha anotat el 67-46 en un quart que ha acabat amb el resultat de 69-52.

En l'últim període, un altre dels homes claus dels malaguenys, Nemanja Nedovic, s'ha torçat tot sol un turmell. L'Unicaja, refugiat en una defensa zonal, ha reduït el seu desavantatge fins els 13 punts, però el Barça no ha trigat a reaccionar amb un parcial de 6 a 0 per deixar clar al seu rival que el matx estava sentenciat. Després d'una gran jugada plena de passades extra, Joan Carlos Navarro, amb un triple, ha posat al marcador el definitiu 89-70.