Ciclisme

Tyler Hamilton assegura haver vist Lance Armstrong injectant-se EPO "més d'una vegada"

Lance Armstrong no aconsegueix desprendre's de les acusacions de dopatge. Després de les sospites airejades per la premsa francesa i nord-americana i de les crítiques de ciclistes com Floyd Landis, ara és un altre excompany seu qui l'ha acusat d'haver-se dopat repetidament en el moment més important de la seva carrera. L'exciclista Tyler Hamilton ha declarat en una entrevista a la cadena CBS haver vist el ciclista texà injectant-se EPO "més d'una vegada". Armstrong no ha trigat a respondre reiterant la seva innocència via Twitter.

Actualitzat
Hamilton, que actualment compleix una suspensió de vuit anys d'inhabilitació per dopatge tot i estar retirat, ha assegurat en una entrevista al programa "60 minuts" de la CBS que Lance Armstrong feia tot allò que feien la resta de ciclistes i que no és cap altra cosa que dopar-se. 

"Jo vaig veure EPO a la seva nevera -ha dit Hamilton-. Vaig veure'l injectant-se-la més d'una vegada, com fèiem tots. Com jo vaig fer moltes, moltes vegades. Armstrong prenia el que preníem tots, la majoria de membres del gran grup. Hi havia EPO, testosterona, transfusions...". A més, Hamilton ha explicat que aquestes pràctiques eren freqüents durant els Tours de França disputats entre el 1999 i el 2001.

El mateix Armstrong s'ha encarregat de replicar a aquestes acusacions i ha dit, via Twitter, això: "+20 anys de carrera. 500 controls arreu del món, dins i fora de la competició. Mai un positiu. Res a afegir". Els advocats de l'exciclista texà han acusat Hamilton de fer aquestes declaracions quan prepara la publicació d'un llibre.

El TAS revisarà el cas Contador

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu, el TAS, ha anunciat que examinarà de nou el cas Contador entre el 6 i el 8 de juny. Concretament, el TAS resoldrà els recursos presentats per la Unió Ciclista Internacional (UCI) i l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) en contra de l'absolució del ciclista de Pinto després de donar positiu per clembuterol a l'últim Tour de França. El veredicte final, doncs, arribarà abans del Tour d'enguany, per la qual cosa el madrileny podrà defensar el títol en cas de quedar absolt definitivament.
Anar al contingut