TV3, i2CAT i Cellnex Telecom oferiran accés multicàmera a la transmissió del partit de Champions entre el FC Barcelona i la Roma

La iniciativa, accessible des de determinats televisors SmartTV, s'emmarca dins el projecte europeu de recerca TV-RING, que compta amb la participació de TV3, la Fundació i2CAT i l'empresa Cellnex Telecom.

Actualitzat

Com a complement a la transmissió en directe del partit de la Lliga de Campions entre el  FC Barcelona i la Roma de demà dimarts, TV3 presentarà un pilot experimental que permetrà als espectadors accedir a altres càmeres a més de la realització convencional. El pilot també inclourà la possibilitat de controlar el servei a través de mòbils o tauletes.

Aquesta experiència estarà disponible a totes les llars amb aparells de televisió que compleixen la norma HbbTV 1.5. El desenvolupament forma part d'un conjunt més extens de proves que s'estan portant a terme dins del marc del projecte europeu de recerca TV-RING, en el qual participen tres socis catalans: TV3, la Fundació i2CAT i l'empresa Cellnex Telecom.

Els espectadors podran explicar la seva experiència a Twitter, a través del hashtag #MulticamTV3. Per tal d'aconseguir la màxima informació possible sobre la valoració de la iniciativa, després del partit de futbol aquests espectadors també podran participar en una enquesta que ha de permetre recollir amb mes detall la valoració dels usuaris. Posteriorment està previst crear un grup amb alguns d'aquests espectadors més actius per fer un taller de treball orientat a recollir valoracions més acurades del servei.

Aquesta prova és la culminació d'un conjunt extens de proves sobre HbbTV, televisió híbrida (per TDT i internet), que s'han fet dins del projecte de recerca TV-RING, cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP. Aquest projecte, que es va iniciar al setembre del 2013 i que acabarà al febrer del 2016, està liderat per la Fundació i2CAT, centre de recerca en tecnologies d'internet de Catalunya. A part d'aquest pilot català, altres socis porten a terme projectes pilot al land de Berlín-Brandenburg (Rundfunk Berlin-Brandenburg) i a Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep).

tv3.cat

Anar al contingut