El logotip dels Jocs a l'entrada de la vila dels atletes de Baku (EFE)
El logotip dels Jocs a l'entrada de la vila dels atletes de Baku (EFE)
Olimpisme

Tres nadadores atropellades i una forta discussió entre atletes el dia abans del començament dels I Jocs Europeus

Divendres s'inauguren els I Jocs Europeus. Aquest dijous, el dia abans, 3 nadadores austríaques han estat atropellades per un autobus a la mateixa vila dels atletes on de poc no hi ha hagut una baralla entre atletes russos i ucraïnesos

Actualitzat

Els primers Jocs Europeus que han de començar a Bakú aquest divendres han viscut una jornada prèvia plena d'incidents. Atletes russos i ucraïnesos han mantingut una forta discussió a la vila dels atletes que no ha passat de les empentes a les garrotades per la presència de les forces de seguretat de l'Azerbaidjan. Rússia i Ucraïna mantenen una guerra no declarada des de l'annexió per part dels russos de la península de Crimea i la revolta de les regions ucraïneses de Donetsk i Lugansk.

No ha estat l'únic ensurt del dia. Tres nadadores austríaques de l'equip de sincronitzada han estat atropellades per un autobús mentre passejaven per la vorera a la mateixa vila dels atletes i han hagut de ser ateses a l'hospital. Vanessa Sahinovic, ferida de gravetat amb diverses fractures, i Luna Payer, amb una lesió d'importància en un braç, ja han tornat al seu país. Verena Breit, la més afortunada, només té talls superficials.

Els I Jocs Europeus són l'alternativa continental als Jocs Olímpics. Hi participaran, a partir de divendres fins el 28 de juny, 6000 atletes de 16 disciplines olímpiques i 4 no olímpiques (karate, futbol platja, l'art marcial del sambo i bàsquet 3x3). Han confirmat la seva assistència a la cerimònia d'inauguració, a més de les autoritats locals, el president de Rússia, Vladímir Putin, i el de Turquia, Recep Tayyip Erdogan. Cap altre dignatari europeu hi anirà.

 

Anar al contingut