Totti saluda emocionat l'afició de la Roma en el seu comiat a l'Olímpic (Reuters)
Futbol internacional

Totti s'acomiada entre llàgrimes de l'afició de la Roma després de 25 anys al primer equip

El "Capitano", amb 40 anys, s'ha acomiadat després de 25 temporades consecutives defensant l'equip de la seva ciutat, on s'ha convertit en un símbol etern

Actualitzat

L'històric capità de la Roma, Francesco Totti, ha disputat aquest diumenge contra el Gènova el seu últim partit amb la samarreta del club de la capital italiana. Als seus 40 anys, Totti s'ha acomiadat després de 25 temporades consecutives defensant l'equip de la seva ciutat, on s'ha convertit en un símbol etern.  

Totti s'ha acomiadat entre llàgrimes dels aficionats de la Roma amb un emotiu acte organitzat en finalitzar el compromís de la Sèrie A contra el Gènova i que ha acabat amb victòria local per 3-2, un triomf que permet el conjunt romà acaba segon per darrera de la Juventus i assegurar-se una plaça per a la pròxima edició de la Lliga de Campions.

Totti ha explicat que "lamentablement s'ha acabat" la seva carrera, destacant que se sent orgullós per haver dedicat tota la seva vida esportiva al club "giallorosso". El "Capitano" va entrar en els juvenils de la Roma amb només 12 anys, començant una experiència que ha durat 28 anys i és un dels màxims representants del compromís i el lliurament per a un únic equip tot i haver tingut l'oportunitat de fitxar pel Reial Madrid.

El capità romanista no ha pogut contenir les llàgrimes i ha passejat durant més de 45 minuts per la pista olímpica que envolta la gespa de l'estadi saludant als seus aficionats. L'últim regal de Totti als seus seguidors ha estat una pilota signada, en la qual ha escrit "Et trobaré a faltar", que ha llançat al fons sud de l'Olímpic. Finalment, el símbol de la Roma ha caminat fins al cercle del centre del camp, s'bha tret el braçal de capità i l'ha entregat a un nen dels equips juvenils, amb un gest que ha convidat als seus aficionats a mirar cap endavant.

En la seva dilatada carrera, Totti ha conquerit un "Scudetto" al 2001, dues Copes d'Itàlia i dues Supercopes italianes; així com el Mundial del 2006 amb Itàlia i una Bota d'Or.

Anar al contingut