Motociclisme

Tots pendents de la pluja en la sessió qualificatòria d'avui del Gran Premi d'Aragó

El circuit Motorland d'Alcanyís viu avui la segona jornada de competició del Gran Premi de Motociclisme d'Aragó. A les 9 del matí han començat els últims entrenaments lliures. Pilots i equips han ultimat els detalls per als entrenaments oficials del migdia. De moment, la pluja no ha fet acte de presència aquest mati. Casey Stoner ha tornat a ser el més ràpid en MotoGP, seguit de Dani Pedrosa. Ianonne també ha tornat a marcar el millor temps en Moto2, mentre que Toni Elías ha estat tercer. En 125, ha dominat Marc Márquez, seguit de Nico Terol i Pol Espargaró. La sessió qualificatòria definitiva començarà a les 13.05 per als pilots de Moto2. Després, a les 14.05, sortiran a la pista els pilots de MotoGP. La categoria de 125 tancarà la jornada a les 15.05.

Actualitzat
El circuit d'Alcanyís va passar amb molt bona nota la primera jornada de competició d'aquest Gran Premi de Motociclisme d'Aragó, que es va disputar ahir. Avui es disputa la segona, on caldrà veure si la pluja torna a ser-ne la protagonista, com en la sessió d'ahir. Es van fer dues sessions, una al matí i una altra a la tarda, amb meteorologia molt canviant. La sessió última de la tarda va ser dominada per Casey Stoner en MotoGP. Jorge Lorenzo va acabar segon, en una jornada dedicada sobretot a aprendre un traçat que s'estrena en el campionat. Dani Pedrosa va ser l'autor del millor temps de MotoGP al circuit Motorland d'Alcanyís; ho va fer en la sessió del matí. El pilot català es va mostrar content i en acabar el dia va afirmar que havia tingut "un dia bastant bo ja que de seguida hem gaudit d'un bon ritme tant en sec com en mullat".

En Moto2, el més ràpid ha estat Andrea Iannone, que va doblegar per mil·lèsimes de segon Julián Simón. El català Toni Elías, al volant de la seva Morawaki, no va estar massa encertat i es va haver de conformar amb la novena posició. Avui tindrà una bona oportunitat de lluitar per un dels primers llocs de la graella i així confirmar el seu domini en la categoria.

Márquez, fora de la classificació

La segona sessió d'entrenaments lliures de 125 es va poder encetar abans que comencés a ploure. Això ho va aprofitar NicoTerol per saltar a la pista ràpidament i aconseguir el primer temps de la sessió. A una mica més de dues dècimes de segon es va col·locar Pol Espargaró, amb el britànic Bradley Smith i el japonès Tomoyoshi Koyama en les posicions següents. El líder del campionat, Marc Márquez, va esperar massa temps a començar la sessió, en apurar la posada a punt de la seva moto, i quan va sortir va començar a ploure. Amb aquestes condicions, el de Cervera no va poder mantenir el ritme que prèviament havien aconseguit els seus rivals i es va quedar fora de la classificació.

Tot i que en la sessió d'avui s'espera un temps variable amb possibilitat de pluges, els pronòstics per a la cursa de demà diumenge indiquen que es disputarà en sec.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut