Els jugadors de la Reial celebren un dels gols que han marcat al Betis (EFE)

Tots els gols de la 26a jornada de Primera Divisió

La UD Las Palmas no té cap compassió de l'Osasuna i l'enfonsa, encara més, a la cua. El Dépor deixa l'Sporting a tocar del descens; Bautista i Prieto donen la victòria a la Reial Societat sobre el Betis; a Leganés, Machís ha sentenciat el Granada i l'Athletic s'emporta els tres punts davant el Màlaga

L'Athletic suma davant el Màlaga i escala cap a Europa (1-0)

L'Athletic Club s'ha imposat a casa al Màlaga per la mínima (1-0). El gol dels lleons no ha arribat fins al minut 72, i ha estat de penal. L'àrbitre ha assenyalat la pena màxima per una mà de Camacho, que desvia una rematada de Williams que acaba topant amb el pal. Raúl Garcia ha estat el que ha transformat el penal donant la victòria al seu equip. L'Athletic se situa en la setena posició de la taula, a 4 punts del Vila-real, que marca la zona europea.

La UD Las Palmas no té cap compassió de l'Osasuna (5-2)

El conjunt de Quique Setién ha començat amb mal peu i ha vist com el cuer de la primera divisió capgirava l'1-0 inicial marcat per Jesé amb un dos gols gairebé consecutius de Kenan Kodro. Però la reacció dels illencs ha arribat a la segona part, Marko Livaja ha igualat el marcador a 2, un gol que suposat el detonant per a l'ofensiva despiatada de la UD Las Palmas: Unai García ha fet el tercer, en pròpia porta, i Roque Mesa i, de nou, Jesé, han sentenciat el 5-2 defintiu. Les males notícies per als de Pamplona no s'han acabat amb la derrota i és que Alejandro Berenguer ha hagut de ser traslladat a un centre hospitalari per un traumatisme cranioencefàlic que ha patit en donar-se un fort cop al cap.

L'Sporting cau davant del Dépor i es complica la supervivència (0-1)

L'Sporting de Gijón ha perdut una de les últimes oportunitats d'enganxar-se a la lluita per la permanència en caure a casa enfront del Deportivo de la Corunya, un rival directe que ha tret més rendiment de les ocasions creades, i que ara pot respirar amb una certa tranquil·litat en el 17è lloc de la taula.

Els gallecs han tingut més domini i han tocat més al centre del camp, i el joc directe dels locals no els ha alterat els plans. L'únic gol del partit l'ha fet Mosquera en el minut 45, amb una rematada de cap a la sortida d'un córner.

El Leganés no castiga fins al final (1-0)

A Madrid, dos equips de la part baixa de la classificació, el Leganés i el Granada, no han resolt el partit fins al minut 83. L'equip d'Asier Garitano ha dominat, però no ha sabut traduir la superioritat en ocasions de gol i, les més clares sovint les ha malbaratat en caure al fora de joc. La millor ha estat doble, i l'ha tingut Mantovani, primer en un xut que la defensa ha desviat per poc, i després, en el conseqüent córner, amb un cop de cap alt.

Finalment, el Granada ha pensat que podia esgarrapar alguna cosa més que un punt, i ha pagat la gosadia d'anar-se'n endavant amb una contra perfecta i la sentència de Machís.

El Granada, un dels pitjors visitants de la Lliga, continuarà tercer per la cua. El Leganés es distancia a cinc punts del descens.

La Reial Societat no renuncia a la Champions

La Reial Societat s'ha imposat al Betis per un ajustat 2-3 i es posa provisionalment en la quarta posició, en zona de Lliga de Campions.

Els andalusos han pecat d'un excés de motivació i és que han sortit a la gespa amb la intenció de resoldre el partit per la via ràpida, però s'han topat amb la gran organització dels jugadors d'Eusebio Sacristán, que, en una de les primeres oportunitats, no han perdonat i s'han avançat en el marcador amb un gol de Jon Bautista.

Però la resposta del Betis no s'ha fet esperar i, al cap de cinc minuts, Aïssa Mandi ha fet el gol de l'empat a 1 amb un espectacular xut a la mitja volta. Una injecció de moral que ha durat ben poc, perquè Xabi Prieto ha engaltat una canonada que no ha pogut aturar el porter Adán.

En la segona part, Toni Sanabria ha empatat a 2 per als locals amb una gran rematada de cap a l'àrea petita, però, de nou, Xabi Prieto s'ha encarregat d'aigualir la festa al Benito Villamarín amb el tercer i definitiu gol dels donostiarres.