Alabès i Leganés han empatat en un partit igualat a Mendizorrotza (@LaLiga)

Tots els gols de la 19a jornada de lliga a Primera Divisió

L'Athletic Club i l'Atlètic de Madrid es remunten l'un a l'altre en un partit de dues cares; la Reial Societat s'imposa al Celta a Anoeta; el València revifa amb un triomf a Vila-real, i el Leganés i l'Alabès firmen l'empat

Un gol de Griezmann al minut 80 ha salvat un punt per a l'Atlètic de Madrid, que havia començat ben d'hora guanyant a San Mamés (2-2) gràcies al primer gol de Koke, al minut 3. No obstant això, els bascos han demostrat l'orgull de jugar a La Catedral, i també que es troben en un bon moment de forma, i han capgirat el marcador amb dos gols en moments psicològics: Lekue a les acaballes de la primera part i De Marcos, al principi de la segona. El matx ha semblat controlat per a l'Athletic Club, tot i que els "colchoneros" no han deixat mai de buscar almenys un gol, que ha arribat al final. L'empat deixa els de Simeone quarts, tancant la zona de Champions, i els de Valverde, setens, a un pas de la Lliga Europa.

La Reial Societat s'imposa al Celta (1-0)

La Reial Societat ha oblidat la derrota contra el Barça a la Copa del Rei amb un triomf contra el Celta a Anoeta. En un duel directe entre dos equips que lluiten per les places europees, els bascos s'han imposat amb un solitari gol de Juanmi que els permet tancar la primera volta amb 35 punts i a només 2 de la zona de Champions.

Berizzo ha fet un equip ple d'habituals suplents i ha introduït moltes rotacions pensant més en el duel de tornada dels quarts de final de la Copa contra el Reial Madrid a Balaídos. Amb aquesta derrota, els gallecs es mantenen en la vuitena posició amb 27 punts, a quatre de la zona europea.

Sporting i Betis també empaten (0-0)

Sporting de Gijón i Betis han empatat sense gols al Benito Villamarín, en l'estrena de Rubi com a entrenador de l'equip l'asturià. Cop ha tingut una opció de marcar, que ha acabat al pal i Cuéllar ha salvat diversos atacs del Betis. Tots dos equips es reparteixen els punts, però de ben poc li serveixen a l'equip asturià, que segueix en zona de descens. El Betis, per la seva banda, segueix en la zona tranquil·la de la taula.

El València s'emporta el derbi (0-2)

El València sembla que revifa. De la mà de Voro, l'equip ha aconseguit dues victòries consecutives, que l'allunyen de la zona més perillosa de la classificació. Després de guanyar l'Espanyol, els valencianistes han guanyat al difícil camp del Vila-real. Carlos Soler, en el minut 35, ha fet el gol que avançava el València, que ha sentenciat abans del descans quan Santi Mina ha fet el segon gol. En la segona part no hi ha hagut més gols.

Empat a la meitat baixa

El CD Leganés ha arrencat un valuós empat al camp de l'Alabès en un partit on ha estat capaç d'igualar dues vegades un marcador advers. Els vitorians s'han avançat amb un gol de Laguardia en el minut 11, però Guerrero, just abans del descans, ha fet l'empat a un. En l'inici de la represa, Edgar Méndez ha tornat a posar al davant els locals, un gol molt protestat pels madrilenys per un possible fora de joc. I en el minut 84, Insua ha deixat glaçat el públic de Mendizorrotza fent el gol del definitiu empat a 2.

Amb aquesta igualada, la vuitena en 19 jornades, l'Alabès tanca la primera volta amb 23 punts, cinc més que un Leganés que s'allunya a sis punts de la zona de descens, tot i encadenar set jornades consecutives sense guanyar.