Toto Wolff es mira una cursa des del "pit wall" en una imatge d'arxiu (Reuters)
Fórmula 1

Toto Wolff no té clar si vol un pilot jove o bé un pilot campió per rellevar Rosberg a Mercedes

Des que Rosberg va anunciar la retirada, les travesses de noms per substituir-lo apunten a candidats molt diferents

Actualitzat

El màxim responsable de Mercedes, Toto Wolff, ha explicat en una entrevista a la cadena britànica Sky Sports, que tenen tres opcions a l'hora de trobar un substitut per a Nico Rosberg: un pilot que accepti ser el segon de Lewis Hamilton, una jove promesa, com Pascal Wehrlein o Esteban Ocon, o bé un pilot primera espasa, amb set de victòria i que estigui disposat a generar tota la competència possible al britànic.

La primera opció, el mateix Wolff gairebé l'ha descartada en considerar que "mantindrem el sistema que tenim. Els dos pilots tindran el mateix status i les mateixes oportunitats", pel que tot podria quedar en el dilema: Jove promesa o bé pilot consolidat.

Davant d'escenaris tan diferents, les possibilitats en el ventall són moltes i l'escuderia alemanya, que encara no ha paït la sobtada renúncia del campió del món, no té les idees clares cap a on ha d'anar per sobreposar-se a una baixa tan inesperada com inoportuna.

Sonen molts noms com a possibles candidats, entre ells Fernando Alonso de qui ha dit Toto Wolff "que no se'l pot deixar de considerar. Combina talent, velocitat i experiència, però té contracte amb McLaren-Honda i hem de valorar moltes altres opcions". L'instint competitiu i guanyador del pilot asturià combinat amb la sequera de títols en els seus anys a Ferrari i la posterior etapa mediocre amb McLaren podrien ser un cóctel molt temptador a l'hora de fer el salt i agafar el volant que Rosberg abandona però en contra hi ha una raó que pesa molt: Lewis Hamilton i és que una de les seves pitjors experiències com a pilot va ser l'any 2007 quan va compartir equip amb el britànic, un autèntic malson.

En tot cas, el nou cap de McLaren, Zack Brown ja s'ha afanyat a reiterar que "Alonso no té cap intenció de deixar l'escuderia de Woking i que està molt feliç. Òbviament vol guanyar curses, com nosaltres, però no estic gens preocupat per això", donant per fet que les victòries de McLaren arribaran en el Mundial del 2017.

Altres noms de candidats són el de Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo o Max Verstappen, tots ells amb contracte i volant confirmat a la propera temporada i justament, en anteriors declaracions, el mateix Toto Wolff va dir que "no volia interferir en les altres escuderies a l'hora de triar el nou pilot de Mercedes", cosa que fa agafar força l'opció de la jove promesa. En aquest sentit, qui té molts punts és Pascal Wherlein, que porta molts anys a l'òrbita de les "fletxes platejades", és un pilot amb un gran potencial i a més és alemany, una raó que per Mercedes pot acabar sent determinant. L'hivern serà llarg a Mercedes.

Anar al contingut