Els Jocs Esportius Mundials promouen l'intercanvi cultural
Poliesportiu

Tortosa serà la seu dels CSIT World Sports Games el 2019

Es tracta d'un esdeveniment esportiu que atrau més de 10.000 atletes de tot el món. En aquest esdeveniment, es combina la competició esportiva, la convivència entre cultures i l'intercanvi d'experiències entre els participants.

Actualitzat

Tortosa ha estat escollida per celebrar, el 2019, els CSIT World Sports Games, els jocs esportius mundials que promouen l'intercanvi cultural, la pràctica de l'esport com a activitat lúdica i sense ànim de competir, i que acolliran uns deu mil esportistes durant una setmana. Tortosa serà la seu, però, en l'organització, hi participen més municipis de les Terres de l'Ebre, com Amposta o Móra d'Ebre, entre d'altres.

Els CSIT World Sports Games són uns jocs esportius que se celebren cada dos anys i que poden atreure fins a 10.000 esportistes d'arreu del món. És un esdeveniment on hi ha competició esportiva però sobretot es basa en la convivència entre cultures i l'intercanvi d'experiències entre els participants. A més, no hi ha límit d'edats i les disciplines esportives que es practiquen són les habituals al territori amfitrió.

El CSIT (International Workers and Amateurs in Sport Confederation) és una organització internacional d'esports fundada l'any 1913 a Bèlgica que s'inspira en els moviments obrers internacionals de començaments de segle XX. L'enfocament principal actual del CSIT és l'organització de grans esdeveniments esportius, amb els World Sport Games al capdavant.

Anar al contingut