Toni Bou en una imatge d'arxiu
Toni Bou en una imatge d'arxiu
Motor

Toni Bou guanya la primera prova andorrana de trial després d'un duel vibrant amb Adam Raga

La pluja ha dificultat l'actuació de tots els pilots, però en el segon, amb el terreny més sec, la rivalitat dels dos catalans els ha distanciat i ha donat espectacle

Actualitzat

Toni Bou, el vigent campió del món i actual líder del Mundial de trial, s'ha adjudicat la primera de les dues proves andorranes del certamen, que aquest cap de setmana ha aterrat al Principat. Amb una actuació molt completa a la segona volta, el pilot de Repsol Honda ha superat per set punts el seu gran rival, Adam Raga, i consolida la primera posició de la general. El podi l'ha completat el pilot japonès Takahisa Fujinami, sensiblement allunyat del cap.

L'organització andorrana ha preparat un selectiu i dur recorregut, amb divuit zones i l'altura com a afegit de dificultat. La pluja que va caure divendres a la nit ha posat els participants en dificultats, fins i tot els millors, i tots han acumulat penalitzacions en una primera volta en la qual fins i tot el temps ha justejat. Bou ha acabat amb 39 punts i Raga li ha anat molt a prop amb 40. Fujinami ha estat tercer a només quatre del líder i es mantenia en la lluita.

A la segona volta, ja amb el terreny més sec i segur, els dos primers han estar molt més fiables, i mentre Bou acabava amb només sis punts de penalització, Raga ho ha fet amb dotze. Fujinami ja s'ha situat massa lluny, amb 29 punts acumulats. Raga, per la seva banda, s'ha queixat d'un fiasco a la zona 12 d'aquesta segona volta que al seu criteri no mereixia.

Amb la victòria a la primera de les dues proves andorranes, Bou, que resideix al Principat, amplia en tres punts la diferència sobre Raga a la general. Ara es queda en catorze. En la lluita per la tercera posició, Fujinami té quatre punts d'avantatge respecte a Jaime Busto i cinc sobre Albert Cabestany.

Diumenge espera la segona prova andorrana, que de nou presagia un duel entre Bou i Raga. Amb ella, s'arribarà a l'equador del Mundial, al qual li quedaran quatre etapes.

Anar al contingut