Toni Bou és el vint vegades campió del món en pista coberta i a l'aire lliure
Trial indoor

Toni Bou defensa el seu regnat al Palau Sant Jordi en la 40a edició del Trial Indoor de Barcelona

La prova, que obrirà el Campionat del Món Indoor (X.Trail) 2017, s'emetrà aquest diumenge en directe per Esport3 (17.10)

Actualitzat

La 40a edició del Trial Indoor Solo Moto de Barcelona reunirà aquest diumenge al Palau Sant Jordi als millors pilots del món de l'especialitat, liderats pel vint vegades campió del món en pista coberta i a l'aire lliure Toni Bou (Montesa-HRC). Esport3 emetrà en directe el campionat des de les 17.10.

La prova obre el Campionat del Món Indoor (X.Trail) 2017, a la qual seguiran Wiener Neustatd (Àustria), el 11 de març; Marsella (França), 25 de març, i Niça (França), 31 de març. El gran favorit és de nou Toni Bou (Montesa-Honda), amb el rècord de victòries en l'esdeveniment, amb deu, les últimes vuit consecutives, al marge dels 20 títols mundials que ja acumula entre indoor (10) i aire lliure (10). A més, Bou pot aconseguir la seva victòria número 90 en proves del Mundial, apropant-se encara més a les 99 d'un altre nom mític: Doug Lampkin.

Bou assegura que "afronta la temporada amb moltes ganes, perquè segueixo gaudint sobre la moto i això és el més important. Mai penso en els títols que he aconseguit i, menys encara, en els que puc aconseguir", declara. Encara que pugui semblar que els títols mundials són una cosa fàcil per a ell, Bou assegura que no és cert: "Cada temporada és més difícil guanyar, però això també té el seu costat positiu, ja que és una motivació afegida. A més, els canvis en el reglament també contribueixen a incrementar la pressió davant cada inici de temporada".

Al costat de Bou hi haurà els millors pilots de l'actualitat, liderats per Adam Raga (TRS), subcampió del món el 2016 i cinc vegades guanyador a Barcelona; Albert Cabestany (Sherco), tercer al Mundial 2016; Takahisa Fujinami (Montesa / JPN); Jeroni Fajardo (Vertigen); James Dabill (Gas Gas); el jove pilot de 19 anys Franz Xavier Kadlek (Gas Gas / GER) i Jaume Bustos (Montesa), pilot convidat per tercer any, també de 19 anys.

La competició es disputarà en dues fases: la classificació en la qual participaran els vuit pilots (per parelles) en cinc zones més una prova de velocitat i la final, en què els quatre millors disputaran vuit zones i tres proves de velocitat.

 

Anar al contingut