Tenis

Tommy Robredo i Rafael Nadal disputaran la final del Trofeu Comte de Godó

El Trofeu Comte de Godó de tenis ja té finalistes. Rafael Nadal i Tommy Robredo disputaran el partit decisiu. El mallorquí s'ha desfet del murcià Nicolás Almagro per 7-6 i 6-3, i el tenista d'Hostalric s'ha imposat al suís Stanislas Wawrinka per un doble 6-4.

Actualitzat

Robredo, sisè cap de sèrie del torneig, ha dominat el seu adversari en tot moment, encara que li ha costat una mica rematar la feina, perquè en algunes fases del joc s'ha mostrat inconsistent amb el seu servei, cosa que ha provocat que el partit s'allargués més del necessari. En el primer set, els dos jugadors s'han mostrat molt inspirats i han tingut molts problemes per mantenir el seu servei. A cada "break" de Wawrinka en seguia un altre del català, fins que l'última ruptura de Robredo, amb 4-3 per a ell al marcador i servei, ha estat definitiva.

En el segon, la tònica no ha variat gaire. Robredo s'ha mostrat cada vegada més segur en el seu joc i Wawrinka, més incòmode en no poder acabar els punts amb el seu potent revés i cometre massa errors des del fons de la pista. Amb 2-2 de la segona mànega, Robredo ha encadenat tres jocs consecutius -inclosos dos "breaks"- per posar-se 5-2. Tot feia pensar que el partit estava a punt d'acabar-se. No obstant això, l'helvètic ha tornat a fer un "break" al d'Hostalric i després ha salvat quatre boles de partit per mantenir el seu servei, cosa que ha obligat Robredo a liquidar el xoc amb el seu servei. Tommy Robredo, campió del Godó el 2004 després de vèncer en un duríssim partit l'argentí Gastón Gaudio, tindrà l'oportunitat de repetir títol a la final de demà, on s'enfrontarà amb Rafael Nadal, primer cap de sèrie del torneig, que s'ha desfet de Nicolás Almagro.

Nadal ha començat el partit trencant el servei d'Almagro, però només ha estat un miratge. El murcià ha servit tan bé en aquesta primera mànega que ha aconseguit conservar els tres serveis següents en blanc. En el sisè joc, Almagro ha pogut tornar-li a Nadal el "break" i prendre la iniciativa en el marcador (4-3) -la del partit ja feia temps que la tenia- gràcies a un gran servei i a un joc sòlid des del fons de la pista. El recent campió de València tornava totes les pilotes i netejava les línies una i una altra vegada, davant un Nadal que en aquell moment del partit ja havia assumit que li tocava córrer, tornar i esperar que el seu adversari fallés alguns d'aquests cops fins aleshores guanyadors. Però Almagro ha fallat just quan no havia de fer-ho. Primer, en una bola de set que ha tingut amb 5-4 i servei de Nadal, i després, en el posterior 'tie-break", en què, a més, s'havia col·locat 2-0.

Després de gairebé una hora de lluita, Nicolás Almagro havia perdut un set en el qual s'havia mostrat gairebé intractable amb el servei i demolidor amb els cops des del fons de la pista, tant de dreta com de revés. És el que passa quan t'enfrontes amb el número 2 del món i el millor jugador del moment en terra batuda. El tenista murcià, desconcertat, ha trigat a tornar al partit i, quan ho ha fet, ja era massa tard. Amb aquesta victòria, el mallorquí iguala la marca del suec Bjorn Borg, que va aconseguir 46 triomfs consecutius en terra batuda, i es queda a set del rècord de l'argentí Guillermo Vilas, que va encadenar 53 triomfs en argila.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut