Tom Dumoulin s'ha exhibit en la contrarrellotge individual (@giroditalia)
Ciclisme

Tom Dumoulin vola a la contrarrellotge i desbanca Nairo Quintana del liderat del Giro d'Itàlia

El ciclista holandès de l'equip Sunweb s'ha exhibit en la lluita contra el cronòmetre i ha desbancat del liderat de la classificació general el colombià Nairo Quintana, que ha cedit 2 minuts i 53 segons a la línia de meta

Actualitzat

Tom Dumoulin és el nou líder del Giro d'Itàlia després d'imposar-se en la desena etapa, una contrarrellotge individual de 39,8 quilòmetres de recorregut entre Foligno i Montefalco. El ciclista holandès de l'equip Sunweb s'ha exhibit en la lluita contra el cronòmetre i ha desbancat del liderat de la classificació general el colombià Nairo Quintana, que ha cedit 2 minuts i 53 segons a la línia de meta.

Dumoulin ha volat i ha estat el més ràpid amb un estratosfèric temps de 50 minuts i 37 segons, superant clarament la resta de rivals en la lluita per la "maglia rosa". L'holandès s'ha imposat amb 49 segons d'avantatge sobre el britànic Geraint Thomas i 56 respecte el luxemburguès Bob Jungels, segon i tercer de l'etapa, respectivament.

Amb aquesta exhibició, Dumoulin domina la classificació general amb un marge de 2.23 sobre Quintana i 2.38 respecte el seu compatriota Bauke Mollema, mentre que Vincenzo Nibali és cinquè a 2.47 del nou líder.

Aquest dimecres es disputarà l'onzena etapa entre Florència i Bagno de Romagna, de 161 quilòmetres, una jornada amb quatre ports i amb un recorregut ambn continues pujades i baixades, amb l'última ascensió a 30 quilòmetres de meta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut