Tom Dumoulin durant la contrarellotge que obria el Giro (EFE).
Tom Dumoulin durant la contrarellotge que obria el Giro (EFE).
Ciclisme

Tom Dumoulin, primer líder del Giro en guanyar la contrarellotge d'Apeldoorn

El ciclista holandès ha guanyat al seu país la contrarellotge que atorgava el primer mallot de líder de la gran cursa per etapes italiana, i, a més, ha deixat Fabian Cancellara sense un dels seus somnis

Actualitzat

Tom Dumoulin (Giant), segon a l'última Vuelta a Espanya, és el primer líder del Giro d'Itàlia. L'holandès ha guanyat la contrarellotge de 9,8 quilòmetres que obria la cursa ciclista per etapes a la localitat holandesa d'Apeldoorn. Dumoulin, de 25 anys, ha marcat un temps d'11 minuts i 3 segons, rodant davant dels seus compatriotes a una velocitat mitjana de 53,2 quilòmetres/hora. Ha superat per només centèsimes l'eslovè Primoz Roglic (Lotto Jumbo). Tercer ha estat el ciclista de Costa Rica Andrey Amador (Movistar).

Fabian Cancellara (Trek) té molt difícil fer realitat un dels seus somnis per aquesta temporada. El ciclista italià, que es retira aquest any, volia dur la "maglia rosa" per primera vegada en la seva carrera. I aquesta contrarellotge era la seva gran ocasió. Cancellara, però, es va posar malalt dimecres després d'entrenar-se. Aquest problema físic no ha deixat rendir al ciclista de 35 anys al nivell que volia.

Entre els favorits el millor ha estat l'italià Vincenzo Nibali (Astana), amb un temps d'11 minuts i 22 segons. Alejandro Valverde (Movistar) és a 5 segons Mikel Landa (Sky), a 21. Dissabte es disputarà la primera etapa, entre Arnhem i Nimega, encara a terres holandeses, de 190 quilòmetres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut