Tom Dumoulin ha recuperat el mallot vermell (EFE)
Tom Dumoulin ha recuperat el mallot vermell (EFE)
Ciclisme

Tom Dumoulin guanya la novena etapa de La Vuelta i li pren el liderat a Esteban Chaves

Un nou final d'etapa amb un port curt, però de rampes dures, ha permès a l'holandès Tom Dumoulin obtenir el liderat de La Vuelta a Espanya en una ascensió final molt emocionant

Daniel AlentoActualitzat

L'holandès Tom Dumoulin (Giant) ha aconseguit el liderat de la Vuelta a Espanya gràcies al seu triomf en la novena etapa, de 168 quilòmetres. Una vegada més, el final presentava un port no gaire llarg, però molt explosiu, que s'havia de pujar dues vegades: el cim d'El Sol, de 3,6 quilòmetres i amb un pendent mitjà del 8% i amb algunes rampes del 19%.

En l'ascensió definitiva, els dos líders de Movistar, Alejandro Valverde i Nairo Quintana, han obert la batalla amb atacs alterns. El fins ara segon de la general, Tom Dumoulin, ha atacat dues vegades, i a la segona ha obert forat. El ritme era frenètic, mentre que Chris Froome (Sky) també es deixava veure atrapant Dumoulin amb Joaquim "Purito" Rodríguez (Katiuxa) a roda.

El líder Esteban Chaves (Orica) ha cedit en l'últim quilòmetre. Al davant, el "Purito" llançava el seu atac a 300 metres del final. La resposta de Froome a l'acceleració del ciclista català ha estat demolidora, però no tant com la del nou líder, que els ha superat els dos per guanyar l'etapa i recuperar un mallot vermell que ja havia lluït en aquesta edició de la cursa. Joaquim Rodríguez és ara segon de la general, a 57 segons del primer, i amb dos segons d'avantatge respecte a l'anterior líder.

Kris Boeckmans, intervingut i en coma induït

El guanyador de la vuitena etapa, Jasper Stuyven (Trek), i Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) no han pres la sortida. A Sagan el va fer caure una moto de l'organització en el tram final de l'etapa, i Stuyven es va fer una fractura a l'escafoides en la mateixa caiguda a 50 quilòmetres de meta que Kris Boeckmans (Lotto Soudal) va quedar greument ferit.

El belga es troba en coma induït després d'haver estat operat aquesta nit de les fractures a la cara. Boeckmans també va patir un traumatisme cranial greu i es va trencar tres costelles. Tejay Van Garderen (BMC), un altre dels afectats en l'accident amb una clavícula trencada, es troba en observació a causa d'un problema pulmonar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut