Ciclisme

Tom Boonen guanya la quarta París-Roubaix i el català Joan Antoni Flecha acaba quart

El belga Tom Boonen ha guanyat per quarta vegada la clàssica de les clàssiques, la París-Roubaix, i iguala el rècord de victòries del seu compatriota Roger De Vlaeminck. Boonen. En una nova demostració de força, s'ha escapat del pilot quan faltaven 50 km i ha arribat en solitari a l'arribada del velòdrom de Roubaix. El català Joan Antoni Flecha ha estat quart en un grup perseguidor que ha arribat a 1 minut i trenta nou segons del guanyador.

Actualitzat
El ciclista belga de 31 anys, Tom Boonen, es pot convertir aviat en una llegenda viva del ciclista. Si fa una setmana encadenava la seva tercera victòria de l'any en una clàssica Pro-Tour, aquest diumenge s'ha adjudicat la clàssica de les clàssiques, l'edició 110 d'aquesta històrica i mítica París-Roubaix. Després de quasi 6 hores de cursa i 257,5 km de recorregut sinuós amb trams de llambordes, pluja i pols, Boonen s'ha exhibit novament i no ha donat opció als seus rivals.

Quan faltaven 50 km, Tom Boonen ha marxat en solitari, i ple de força i de confiança ha anat ampliant les diferències fins arribar al velòdrom de Roubaix amb 1 minuts i trenta nou segons d'avantatge sobre el francés Sebastién Turgot i l'italià Alessandro Ballan. El català Joan Antoni Flecha, un mes després d'haver-se trencat la mà, ha entrat en el grup perseguidor que ha intentat atrapar infructosament Boonen en les últims quilomètres de la cursa. Finalment, a l'esprint només ha pogut ser quart en la lluita pel podi.

Tom Boonen, guanyador també l'any 2005, 2008 i 2009; ha igualat el rècord de victòries del seu compatriota Roger De Vlaeminck. S'emporta la llamborda que es dóna al guanyador d'aquesta clàssica i es confirma com a líder de la classificació de millor ciclista de la World Tour amb aquesta victòria a 'l'infern del nord'.






NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut