Dakar

Toby Price pren el relleu de Marc Coma com a guanyador del Dakar

El pilot de KTM ha guanyat la prova en la seva segona participació i ha ampliat el domini de la marca en la categoria de motos

Toby Price s'ha convertit aquest dissabte en el primer australià a guanyar el Ral·li Dakar en les seves 38 edicions. El pilot de KTM ha assolit un triomf que en els últims 10 anys s'havien repartit només dos homes, Cyril Despres i Marc Coma. L'any passat, el del seu debut, va acabar tercer. Ara, amb 28 anys, en la seva segona participació, ha acabat primer. I KTM ha ampliat el domini en motos una temporada més. I ja en van quinze de consecutives.

Aquesta tretzena i última etapa, entre Villa Carlos Paz i Rosario, l'ha guanyada el xilè Paolo Quintanilla (Husqvarna) al davant de l'argentí Kevin Benavides (Honda) i del portuguès Hélder Rodrigues (Yamaha). El guanyador del ral·li ha marcat el quart millor temps. El cinquè del dia ha estat el segon de la classificació, l'eslovac Stefan Svitko (KTM), que ha acabat el Dakar a 39 minuts i 41 segons de Price. Tercer de la general ha estat Quintanilla.

Gerard Farrés (KTM) ha acabat vuitè, i el debutant Armand Monleón (KTM), en una molt meritòria primera participació, ha tancat el Top 10. Entre els vint primers també han acabat els pilots de KTM Laia Sainz (quinzena), Ivan Cervantes (setzè) i Jordi Viladoms (dissetè).

Els germans Patronelli, reis del quad

L'argentí Marcos Patronelli (Yamaha) s'ha endut el triomf final en la categoria de quads, el tercer de la seva carrera després de guanyar les edicions del 2010 i el 2013. L'any passat no va poder córrer, però aquest ha superat el seu germà gran Alejandro, segon de la classificació general (una posició que també va aconseguir el 2010 i el 2013).