Tito Vilanova donarà el nom al Trofeu Maestrelli. (Foto: Reuters)
Tito Vilanova donarà el nom al Trofeu Maestrelli. (Foto: Reuters)
Futbol

Tito Vilanova donarà nom al Trofeu Maestrelli, que designa el millor entrenador europeu

Aquest guardó, que consta de dues categories, la de millor entrenador italià i la de millor entrenador europeu, incorporarà el nom de l'exentrenador blaugrana com a reconeixement a la seva trajectòria

Actualitzat

El Trofeu Maestrelli és un premi que designa el millor entrenador europeu i el millor entrenador italià des de l'any 1988. El nom del trofeu és un homenatge al jugador i entrenador italià Tommaso Maestrelli, però a partir d'aquest any incorporarà el nom de Tito Vilanova.

Els organitzadors del trofeu han aprofitat la vinculació de Vilanova amb aquest premi per incorporar el seu nom al trofeu. Aquesta vinculació va començar el 2002 quan l'exentrenador del Barça es va proclamar campió amb el cadet B de la Coppa Maestrelli.

Els organitzadord diuen que li volen fer un homenatge a Tito per la seva qualitat humana i la seva trajectòria com a entrenador. "Els seus resultats van confirmar la seva devoció per l'excel·lència en el futbol i, com Maestrelli, va ser un guanyador però al mateix temps una persona lleial amb valors molt senzills i proper als seus jugadors", figura en les motivacions del premi.

El primer entrenador a rebre el premi amb aquesta nova denominació serà Diego Simeone, que ha estat escollit com a millor entrenador europeu de 2013.

Anar al contingut