Thomas Lüthi
Thomas Lüthi, en el GP de la República Txeca de Moto2 (EFE)
Motor

Thomas Lüthi s'imposa després de la tempesta en el Gran Premi de la República Txeca de Moto2

Àlex Márquez i Miguel Oliveira completen el podi d'una prova dividida en dues parts a causa de la pluja

Actualitzat

Thomas Lüthi s'ha adjudicat la primera victòria de l'any en imposar-se a Àlex Márquez i a Miguel Oliveira en el Gran Premi de la República Txeca de Moto2 que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Brno. El líder del mundial, Franco Morbidelli, no s'ha sabut adaptar a les males condicions meteorològiques en la segona sortida que s'ha hagut de fer després que comencés a ploure, i només ha pogut ser vuitè.

Morbidelli, que va arribar a Brno amb 37 punts sobre Lüthi, ara només en té 17, i 45 respecte a Márquez. El bon resultat del català el fa ascendir del cinquè al tercer lloc de la classificació, ara empatat amb Oliveira.

Mattia Pasini havia estat el més ràpid en els entrenaments oficials i ho ha tornat a ser en la sortida, perseguit per Oliveira i Francesco Bagnaia, Morbidelli i Márquez. Ha marcar un ritme inicial fort amb el clar objectiu d'intentar escapar-se com més aviat millor, però ha rebut un dur marcatge de la resta de competidors.

A ritme de volta ràpida en el tercer gir, Pasini i Morbidelli han estirat el pilot principal de la prova i han aconseguit una distància mínima amb Bagnaia i Oliveira. Márquez s'ha mantingut tranquil i una mica distant en la cinquena plaça.

Lüthi havia sortit penalitzat des de la dotzena plaça després d'uns mediocres entrenaments. Ha fet la seva particular remuntada fins a ser novè en el cinquè gir. A més, ha marcat el rècord de volta ràpida, que Morbidelli ha batut en la següent, just quan ha començat a onejar la bandera que anunciava les primeres gotes de pluja, preludi de la tempesta que ha començar poc després.

Amb prou feines s'havien corregut set voltes disputades i s'ha ordenat l'aturada per iniciar el procediment ràpid d'una segona sortida després del canvi de pneumàtics, però alguns pilots, com Sandro Cortese, han anat a terra abans d'arribar al taller.

En aquesta segona sortida, Lüthi ha donat la sorpresa: des de la novena plaça s'ha col·locat líder seguit pels dos Estrella Galícia, mentre que un dels protagonistes de la primera part de la carrera, Pasini, ha caigut abans de completa rla volta inicial.

Lüthi i Márquez han aconseguit sorprendre tots els rivals per aconseguir més de dos segons d'avantatge en una cursa que ha quedat reduïda a sis voltes, de les quals ja havien completat la primera. Una més tard, el pilot suís havia clavat a Márquez un segon i mig i aquest comptava amb una diferència semblant sobre Oliveira. És aquí on Morbidelli ha evidenciat problemes per aguantar el ritme del cap i ha caigut fins al novè llloc (tot i que al final n'ha recuperat un).

La victòria de Lüthi ha estat inapel·lable, com també la segona plaça de Márquez i la tercera d'Oliveira, amb Xavier Vierge en cinquè lloc; Jorge Navarro, onzè, i Àxel Pons, ja fora dels punts, setzè. Isaac Viñales ha estat 24è i Edgar Pons, 27è.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut