Thomas De Gendt creua victoriós la línia d'arribada a Camprodon
Ciclisme

Thomas De Gendt s'imposa en solitari a Camprodon i és el nou líder de la Volta

El ciclista belga ha culminat amb èxit una llarga escapada a la Volta a Catalunya i ha creuat la meta amb 20 segons d'avantatge sobre el gran grup encapçalat per Simon Yates, un avantatge suficient per desbancar Alejandro Valverde del liderat de la classificació general

David CarballoActualitzat

Thomas De Gendt (Lotto-Jundal) és el nou líder de la Volta a Catalunya després d'imposar-se en solitari en la tercera etapa amb sortida a Sant Cugat del Vallès i final a Camprodon. El ciclista belga ha culminat amb èxit una llarga escapada i ha creuat la meta amb 20 segons d'avantatge sobre el gran grup encapçalat per Simon Yates, un avantatge suficient per desbancar Alejandro Valverde del liderat de la classificació general.

De Gendt ha estat el més fort de l'escapada del dia i ha deixat els seus dos companys de fuga, el balear Lluís Mas i el basc Mikel Bizkarra, amb un atac a més de 20 quilòmetres de la línia d'arribada. Per darrera, el gran grup no ha reaccionat i ha deixat marge al belga, que ha arribat a tenir un màxim avantatge de més de 2 minuts.

La reacció dels favorits ha arribat en la pujada al Port de Collabós, de segona categoria, amb un primer atac de Marc Soler i que després ha seguit el seu company d'equip Nairo Quintana. De Gendt ha resistit i ha guanyat l'etapa en solitari, un fet que el situa com a nou líder de la general, amb 23 segons d'avantatge sobre Alejandro Valverde i 29 respecte a Daryl Impey i Simon Yates.

Després de susprendre's l'arribada prevista a Vallter 2000, aquest dijous es disputarà la quarta etapa, considerada l'etapa reina, de 170 quilòmetres, entre Llanars i la Molina.

Adam Yates abandona

El britànic Adam Yates (Mitchelton-Scott) ha abandonat la Volta Ciclista a Catalunya després de caure en l'últim tram de la tercera etapa de la cursa, segons ha informat el seu equip. El ciclista de l'equip australià, que arribava en un bon moment després de fer un bon paper en la Volta a la Comunitat Valenciana i en la Tirrè-Adriàtic, va caure al costat d'altres ciclistes del gran grup quan afrontava els últims quilòmetres abans de la meta. Segons ha informat el seu equip, Yates, afectat d'un cop en un maluc, es troba en un hospital on se li estan realitzant més proves per conèixer l'abast exacte de la lesió.

ARXIVAT A:
La Volta
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut