Ral·lis

Ott Tänak s'imposa en el tram inaugural i és el primer líder del Ral·li de Suècia

El pilot estonià de Toyota ha marcat el ritme en la primera especial d'1,9 quilòmetres al davant del finlandès Jari-Matti Latvala i el noruec Mads Otsberg

Actualitzat

Ja està en marxa la primera jornada nocturna del Ral·li de Suècia, segona prova puntuable per al Mundial. En la prèvia, el pilot més ràpid havia estat el belga Thierry Neuville, al volant d'un Hyundai. Però aquesta nit, el que està marcant el ritme és el pilot estonià Ott Tänak, amb Toyota. Tänak ha estat el més ràpid per davant del finlandès Jari-Matti Latvala i el noruec Mads Otsberg. 

La sorpresa en la disputa del tram inaugural, una especial d'1,9 quilòmetres, ha estat que el líder del Mundial, el francès Sebastien Ogier, amb Ford, només ha pogut ser novè a 2,5 segons del líder.

Nil Solans vol fer història als ral·lis

Nil Solans ha posat a la venda un dels cotxes que va pilotar la passada temporada en que es va proclamar campió del món de ral·lis en les categories WRC3 i Junior. És un Ford Fiesta preparat per l'equip M-Sport, que encara disposa d'elements mecànics tradicionals.

Aquest any, però, el cotxe serà més sofisticat. Solans correrà amb l'equip M-Sport que va donar el títol a Sebastien Ogier en el passat campionat. Ho farà en la categoria WRC2, el graó que hi ha abans del campionat mundial absolut.

Pilots que han guanyat proves del passat mundial com Andreas Mikkelsen, Esapeka Lapi o Elfyn Evans han estat recentment en aquesta categoria. Un nou repte amb set proves sobre neu, terra i asfalt.

Solans sap que una bona actuació en el mundial li pot obrir les portes en la màxima categoria. Els seus objectius són ben clars. De moment, el palmarès internacional de Nil Solans ha començat com el del nou vegades campió del món Sebastian Loeb. El pilot català el vol igualar en tot.

Anar al contingut